MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ορέστης του Ευριπίδη στο θέατρο Έναστρον

Τον «Ορέστη» του Ευριπίδη θα παρουσιάσει το «Θέατρο των Vivi» από 24 έως 28 Οκτωβρίου στο θέατρο Έναστρον.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη είναι ένα ψυχόδραμα που υπερακοντίζει την εποχή του. Ο νέος σπαράζει καθώς διώκεται από τις Ερινύες, αφού έχει φονεύσει τη μάνα του. Αυτόν τον σπαραγμό, το πάθος που μετατρέπεται σε πόνο ζητά να αναδείξει η παράσταση με τα ασκημένα σώματα των ηθοποιών με κονστρουκτιβιστή τεχνική, τόσο στην πραγματεία του λόγου όσο και σε αυτή της κίνησης.

Ο μεγάλος Γάλλος κριτικός Ζ.Λ.Σαλ γράφει στην εφημερίδα Marseillaise (12/7/2012) «Ούτε ένα χιλιοστό του σώματος των ηθοποιών δεν μένει αμέτοχο στη δράση που εξελίσσεται σε υψηλής αισθητικής χορογραφία» ενώ η εφημερίδα : Le Provence (18/7/2012) επισημαίνει «Η τραγωδία του Ορέστη αποκτά εδώ τη μέγιστη εκφραστικότητα της δύναμης».
Η παράσταση ζητά να αναδείξει τον πολυδιάστατο ελληνικό πολιτισμό, κρατώντας στοιχεία από τον αρχαίο ελληνικό ιστό και τη βυζαντινή λογοτεχνία.

Τον ρόλο του Ορέστη ερμηνεύει ο νέος ηθοποιός Κωνσταντίνος Φερεντούρος. Παίζουν οι ηθοποιοί Βάσια Βασιλείου, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Χρήστος Βελιάνο, Γιώργος Κυριάκου.

Η μετάφραση, η σκηνοθεσία και τα κοστούμια είναι του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, η μουσική του Βασίλη Πανόπουλου, τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Χρηστίδη.

Διεύθυνση
Μπουμπουλίνας & Δεληγιάννη 19, Μουσείο

Τηλέφωνο
210-8252311

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Μουδατσάκις


Παίζουν: Βάσια Βασιλείου, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Χρήστος Βελιάνο, Γιώργος Κυριάκου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b