MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος στη Knot Gallery

Από 15 έως 17 Δεκεμβρίου, το έργο με τίτλο “Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος” σε μουσική Χαράλαμπου Γωγιού και κείμενα Γιάννη Φίλια, ανεβαίνει στην Knot Gallery.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Μετά την επιτυχία της ελληνογερμανικής παραγωγής YasouAida! στο Βερολίνο, τη Θεσσαλονίκη και το Φεστιβάλ Αθηνών, “Οι όπερες των ζητιάνων” επιστρέφουν στις ρίζες παρουσιάζοντας ξανά το έργο που αποτέλεσε τη βάση για την πρώτη τους παράσταση, την όπερα του Χαράλαμπου Γωγιού “Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος (1998)”.

Η παραγωγή θα ανέβει στη KnotGallery. «Όπερα-παρωδία» που «χτυπά στο μπλέντερ» το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας μαζί με γνωστές όπερες, παιδικά τραγούδια και τηλεοπτικές διαφημίσεις, κάνοντας ένα θρασύ σχόλιο στις σχέσεις των φύλων λίγο πριν το τέλος του 20ού αιώνα, η νεανική όπερα του Χαράλαμπου Γωγιού αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα ελληνικά μουσικοθεατρικά έργα των τελευταίων ετών, μετρώντας ήδη δύο επιτυχημένα ανεβάσματα (Θέατρο Πολύτεχνο, 1998, και Θέατρο Ροές, 2005), επανειλημμένες ραδιοφωνικές μεταδόσεις και μία εμπορική ηχογράφηση από την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Το καινούργιο της ανέβασμα στο πλαίσιο του φεστιβάλ GRIMMKnot φιλοδοξεί να προτείνει ένα νέο, «αντάρτικο» και underground (κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά) μοντέλο ανεβάσματος φθηνού και σύγχρονου μουσικού θεάτρου σε έναν ασυνήθιστο χώρο όπως αυτόν της KnotGallery (πρόταση ιδιαίτερα επείγουσα σε καιρούς γενικευμένης οικονομικής δυσπραγίας), αναδεικνύοντας παράλληλα τη σκοτεινή και διαβρωτική διάσταση του πρωτότυπου υλικού.

Συντελεστές
Μουσική-μουσική διεύθυνση-σκηνοθεσία: Χαράλαμπος Γωγιός
Κείμενο: Γιάννης Φίλιας
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Κώστας Κουτσολέλος
Σκηνικό-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Διάρκεια: 60′

Διεύθυνση
Μιχαλακοπούλου 206 και Πύρρου

Τηλέφωνο
6940808727

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/F1gfWBtec5o” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Φίλιας
Σκηνοθεσία: Χαράλαμπος Γωγιός



Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b