MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Και τώρα οι δυό μας του Αλεξάντερ Γκέλμαν στο θέατρο Πράξη Επτά

Το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν “Και τώρα οι δυό μας” ανεβαίνει στο θέατρο “Πράξη Επτά” από την Τρίτη 6 Νοεμβρίου.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ένας άντρας και μια γυναίκα. Παντρεμένοι. Εκείνος, πολιτικός μηχανικός. Εκείνη διανοούμενη. Έχουν ένα παιδί. Εκείνος, διευθυντής σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. Εκείνη εργάζεται στη βιβλιοθήκη. Το παιδί απόν απ’ τη σκηνή, παρόν στη δράση. Τους συναντάμε μετά από είκοσι χρόνια γάμου. Το παιδί τους 16 χρόνων. Εκείνος, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί, ξεπούλησε κάθε αρχή και κάθε αξία. Πάτησε επί πτωμάτων. Διαπλοκή με την εξουσία. Εκείνη, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί, γνώριζε μα σιωπούσε. Συνεργία. Άλλοθι, το μέλλον του παιδιού.

Η εξουσία παρέχοντας υποσχέσεις και ευκαιρίες για “επιτυχία”, χρησιμοποιεί και ενσωματώνει στους μηχανισμούς της, ανθρώπους ικανούς, με προσόντα, αφού όμως πρώτα τους αναγκάσει να παραιτηθούν από κάθε ηθική αξία και αρχή, από κάθε αιδώ, για να μπορεί να κρατιέται στο βάθρο της ματαιοδοξίας της και να διαιωνίζεται.

Όμως, ο διαπλεκόμενος μ’ αυτούς και σε αυτούς τους μηχανισμούς, στα αποκαλούμενα γρανάζια της εξουσίας, δεν μπορεί, όσο κι αν θα το ήθελε, να βγει από ‘κει μέσα αλώβητος.

Αυτό όμως, θα έχει αντίκτυπο στην προσωπική του ζωή και πρώτα απ’ όλα στην οικογένειά του. Στη γυναίκα του και τα παιδιά του. Κάποιος θα “πληρώσει”. Ακόμη και χωρίς να φταίει…

Συντελεστές
Μετάφραση: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική Eπιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Ημέρες – Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.

Διεύθυνση
Βαλτετσίου 45, Εξάρχεια

Τηλέφωνο
2103800624

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλεξάντερ Γκέλμαν
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Γράμψας


Παίζουν: Θόδωρος Γράμψας, Δώρα Χρυσικού

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b