MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Δάσος, Βαθύ και σκοτεινό στο θέατρο Τόπος Αλλού

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, παρουσιάζεται από την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου το έργο του Neil Labute «Δάσος, Βαθύ και σκοτεινό», σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, με τους Μάξιμο Μουμούρη και Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ο Neil LaBute, είναι γνωστός για το ιδιόρρυθμο, ανατρεπτικό του χιούμορ και αρέσκεται να δοκιμάζει την αντοχή της λεπτής διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στο καλό και το κακό, την οποία ο καθένας μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να την περάσει.

Λίγα λόγια για το έργο:
Σε μονοπάτια δαιδαλώδη δύο αδέλφια, ένας άνδρας και μια γυναίκα, μια νύχτα με καταρρακτώδη βροχή. Αποκλεισμένοι σε μια καλύβα: αυτή διανοούμενη κοσμήτωρ των ανθρωπιστικών επιστημών στο τοπικό κολέγιο, και αυτός ένας χειρώνακτης με κάποια ενδιαφέροντα, περπατούν στα κακοτράχαλα μονοπάτια του δάσους τους. Του δάσους της μνήμης τους, των πόθων τους, των απωθημένων τους… της αλήθειας τους.

Ανεξιχνίαστο, σκοτεινό, άγνωστο και άρα επικίνδυνο. Παραπαίουν και ψάχνουν να βρουν τον εαυτό τους. Διαπραγματεύονται τα συντρίμμια της ζωής τους και προσπαθούν να βρουν μια αχτίδα φωτός μέσα σε στο πηχτό σκοτάδι. Το συνειδητό και το ασυνείδητο αποκαλύπτονται μέσα σ’ αυτή τη νύχτα που η βροχή ξεπλένει ένοχες και ανομολόγητα πάθη και οι αστραπές φωτίζουν στιγμιαία το βαθύ και σκοτεινό δάσος της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι ήρωες, άλλες φορές σε μια λυσσαλέα σύγκρουση μεταξύ τους και άλλες πιασμένοι χέρι-χέρι περπατάν αυτό το βαθύ σκοτεινό μονοπάτι της γνώσης (κυρίως της αυτογνωσίας τους) τη στιγμή που οι λύκοι αλυχτούν γύρω τους.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Νίκος Καμτσής, Αντωνία Τζοτζολάκη
Δραματουργός: Πολύκαρπος Πολυκάρπου
Σκηνικό – Κοστούμια: Μίκα Παναγού
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος

Διεύθυνση: Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 11361-Αθήνα
Τηλέφωνο: 2108656004 και 210-8624392

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Neil Labute
Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής


Παίζουν: Μάξιμος Μουμούρης, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b