MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Tι θα δούμε το χειμώνα στο θέατρο Πορεία

Το θέατρο Πορεία και η εταιρεία θεάτρου “Δόλιχος”, ετοιμάζουν για την χειμερινή περίοδο 2012-13 μία νέα μεγάλη παραγωγή και δύο επαναλήψεις περσινών επιτυχημένων παραστάσεων.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πρόκειται για την «Ευρυδίκη» ή «Ένα μιούζικαλ στον Άδη» της άπαιχτης στην Ελλάδα και γοργά ανερχόμενης παγκοσμίως Αμερικανίδας συγγραφέως Σάρα Ρουλ (Sarah Ruhl), σε μετάφραση και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και με έναν ιδιαίτερα δυναμικό θίασο πρωταγωνιστών (Κόρα Καρβούνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Κώστας Γάκης, Γιώργος Νταλιάνης, Σωκράτης Πατσίκας). Η πρωτότυπη και διασκευασμένη μουσική που θα εκτελείται ζωντανά θα είναι της πρωτοπαρουσιαζόμενης στο ελληνικό θέατρο ταλαντούχας Κατερίνας Πολέμη με ελληνοβραζιλιάνικες ρίζες. Η φαντασίωση του διαχρονικού έρωτα, η πατρική αγάπη, τα λεπτά όρια ζωής και θανάτου και το τέλος των ψευδαισθήσεων είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται στην «Ευρυδίκη», που θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Νοεμβρίου.

Ο βραβευμένος από κοινό και κριτικούς μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη «Λήθη» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου με την Εκάβη Ντούμα επαναλαμβάνεται το φθινόπωρο για λίγες μόνο παραστάσεις.

Τέλος, η παιδική σκηνή του θεάτρου ανεβάζει για δεύτερη χρονιά την επιτυχημένη αντιρατσιστική κωμωδία του Φόλκερ Λούντβιχ «Μια γιορτή στου Νουριάν», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και Παντελή Δεντάκη.

O καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πορεία, ο Δημήτρης Τάρλοου, σημειώνει:
Με απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό, ένα εσωτερικό αίτημα δικό μου για μια συμφιλίωση, ένα γαλήνεμα σε σχέση με τον εαυτό μου, το παρελθόν μου και τον θάνατο. Γι αυτό και επιχείρησα τον μονόλογο της «Λήθης» του Δημητριάδη με τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο αρχικά και μετά με την Εκάβη Ντούμα. Διαβάζοντας την Ευρυδίκη της άγνωστής μου Rulh διαισθάνθηκα ότι το κείμενο αυτό μπορεί να με βοηθήσει να εμβαθύνω σε αυτή τη θεματολογία. Ταυτόχρονα για κάποιο περίεργο λόγο πιστεύω ότι τα αιτήματα αυτά, θα μπορούσαν να είναι και εθνικά αιτήματα. Η κατανόηση του ποιοι πραγματικά είμαστε ως λαός και ως έθνος, θα μας οδηγήσει σε μια αναγκαία συμφιλίωση με ένα άγνωστό μας αλλά ριζωμένο στο υποσυνείδητο παρελθόν, έξω από στερεότυπα και σε ένα πιο αλληλέγγυο βλέμμα προς τον Άλλον. Στην «Ευρυδίκη», ο θάνατος δεν διαχωρίζεται καθόλου από τη ζωή. Η λεηλατημένη ζωή είναι θάνατος, η μουσική που παράγει η Αγάπη, η παντοτινή ζωή.

Info/στήλες θεαμάτων
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 – Πλατεία Βικτωρίας
Τηλ. 210.8210991 & 210.8210082, www.poreiatheatre.com

[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”360″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/xryhco” ]
Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ – SLEEPING BEAUTY -… από Wepromotion

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b