MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ασκητική του Ν.Καζαντζάκη, στο Ευριπίδειο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι

H θεατρική παράσταση “Ασκητική” του Νίκου Καζαντζάκη ανεβαίνει στο Ευριπίδειο θέατρο, στις 13 Ιουλίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ο Πάνος Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει τον φιλοσοφικό λόγο του Ν. Καζαντζάκη σε δραματική μορφή με στόχο να προσφέρει στον θεατή μια πρωτόγνωρη επικοινωνιακή εμπειρία, που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο λόγος της “Ασκητικής” μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αλλά μας αποκαλύπτει και πολλές μεταφυσικές αλήθειες.

Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, όταν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει την φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, τότε θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να προκαλέσει την λύτρωση.

Μας αποκαλύπτει πόσο θαυμάσιο είναι να αγωνίζεσαι συνεχώς χωρίς να υπολογίζεις θυσίες και εχθρικές συνθήκες. Μόνο έτσι θα νικήσεις και θα υψωθείς στην ανθρώπινη φύση σου.

Η “Ασκητική” αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη, μέσω του οποίου προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του πιστεύω, ενώ τη θεωρούσε “το σπόρο απ’ όπου βλάστησε όλο του το έργο”. Πρωτοεκδόθηκε  από το περιοδικό “Αναγέννηση” το 1927, ενώ η β΄ έκδοσή του έγινε σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα, το 1945, μετά από πολλές αλλαγές και συμπληρώσεις.

Είναι το έργο στο οποίο επέστρεψε και διόρθωνε στην πορεία της ζωής του. Σ’ αυτό το εντελώς ιδιαίτερο φιλοσοφικό κείμενό του ο οικουμενικός συγγραφέας .μιλά για το Θεό και τον άνθρωπο, την επιθυμία και τα όνειρα, το πνεύμα και την ύλη, τον στοχασμό και την πράξη, τη ζωή και το θάνατο…

Συντελεστές
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Συνεργάτης Σκηνοθέτης: Ανδρομάχη Μοντζολή
Σκηνικά – Κοστούμια : Mάιρα  Βαζαίου
Προετοιμασία Κίνησης: Όλια  Λυδάκη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος  Πουλίδης
Μάσκες -χορός  ομάδα  του θεάτρου της ημέρας

Διεύθυνση
Προφήτου Ηλία (πεζόδρομος) Χαλάνδρι, Αθήνα

Τηλέφωνο Πληροφοριών
210 6895300

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος


Παίζουν: Γιάννης Θωμάς, Θάλεια Αργυρίου, Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Λευτέρης Βλάχος, Nόνη Κιουτσούκη, Γιώργος Κολιοβέτας

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b