MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

16 μεγάλα αστέρια του χορού «φωτίζουν» την Ακρόπολη!

Την 16η βραδιά του Σεπτεμβρίου, 16 μεγάλα αστέρια principal dancers – etoiles του μπαλέτου θα χορέψουν κάτω από την Ακρόπολη.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Στο Ηρώδειο, το χώρο που, στο παρελθόν, λάμπρυναν με την παρουσία τους τόσο μεγάλα ονόματα του μπαλέτου (Rudolf Nureyev, Dame Margot Fonteyne, Vladimir Vasiliev, Ekaterina Maximova, Maya Plisetskaya, Natalia Makarova, Mikhail Barishnikov και πολλοί άλλοι), τα  σημερινά λαμπερά αστέρια θα πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμα – αφιέρωμα που  συνδυάζει έργα και χορογραφίες από την παραδοσιακή – ρομαντική – κλασική ιστορικότητα με εκείνα του νεοκλασικού θαυμαστού στυλ του 20ου αιώνα για να φτάσει στις πρωτότυπες νέες εκφάνσεις έργων που περνούν στον 21ο αιώνα.

Από το Μπαλέτο Μαριίνσκι (Daria Pavlenko – Alexander Zaitsev), στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας (Marianella Nunez –  Thiago Soares, Federico Bonelli – Hikaru Kobayashi) και στο Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας (Zdenec Konvalina), από το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού (Isabelle Ciaravola – Herve Moreau) και το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης (Kirill Kourlaev – Ketevan Papava) στο Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας  (Sergio Bernal), από το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου (Iana Salenko – Marian Walters) στο Μπαλέτο Μπολσόι (Olga Smirnova – Semyon Chudin).

Αυτά τα αστέρια θα προσφέρουν δημοφιλέστατα pas-de-deux (Εσμεράλντα – Μπαγιαντέρα – Κουρσάρος), νεοκλασικά διαμάντια (Απόλλων του Μπαλανσίν, Τα Ραντεβού και Θαϊς  του Ρολάν Πετί, Ελεγεία του Ρέμπεκ, Άρτεμις και Ακταίων της Βαγκάνοβα, Σπάρτακος του Γκριγκορόβιτς), αλλά και μοντέρνες «αποκαλύψεις» όπως η Άννα Καρένινα του Μπόρις Έιφμαν. Δεν θα λείψει και το «έντεχνο»…(Κάρμεν, Τρίκωχο καπέλλο) και ένα ακόμα διαμάντι στην “αυτοκρατορική τιάρα” του προγράμματος θα είναι ο Ελληνικός χορός του Μωρίς Μπεζάρ σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
 
Διεύθυνση: Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Τηλέφωνο: 210-3241807

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/6QbKmBAev4s” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Daria Pavlenko, Alexander Zaitsev, Marianella Nunez, Thiago Soares, Federico Bonelli, Hikaru Kobayashi, Zdenec Konvalina, Isabelle Ciaravola, Herve Moreau, Kirill Kourlaev, Ketevan Papava, Sergio Bernal, Iana Salenko, Marian Walters, Olga Smirnova, Semyon Chudin

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Διψάει τις Νύχτες, του Ηλία Μαγκλίνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Toxicity, για 2η χρονιά στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
ΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 18: Η συγκλονιστική ιστορία της Κίττυς Αρσένη ζωντανεύει ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δακτυλογράφοι: Το αριστούργημα του Μάρεϊ Σίζγκαλ για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ουρανός Κατακόκκινος στον γαλαξία της Αναγνωστάκη: Ο μονόλογος με τη Ρούλα Πατεράκη στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μαγεμένος Βοσκός, της bijoux de kant στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ από την Ομάδα Νοητή Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ, του Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Οι πιο ξεχωριστές Βάκχες φέτος στην Επίδαυρο: Οι Tiger Lillies συναντούν τον Javor Gardev
ΘΕΑΤΡΟ
Το «Τάμα» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αφρός των Ημερών: Το αριστούργημα του Μπορίς Βιάν στο Studio Μαυρομιχάλη