MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Σάσα Βαλτς: Continu στο Ηρώδειο – Φεστιβάλ Αθηνών 2012

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού η διάσημη χορογράφος Σάσα Βαλτς μας παρουσιάζει τη νέα της χορογραφία με τίτλο Continu, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2012.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Η διάσημη Βερολινέζα χορογράφος μετά το Körper, από την τριλογία της για το σώμα, με το οποίο μάς συστήθηκε για πρώτη φορά το 2006, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια νέα χορογραφία τελετουργικού χαρακτήρα που διαπραγματεύεται την αντίθεση ανάμεσα στην πρωτογενή ενστικτώδη συγκίνηση και την πνευματικότητα, συσχετίζοντας άτομο και ομάδα.

Με το “Continu” η βερολινέζα χορογράφος φαίνεται να εδραιώνει βασικά στοιχεία που χαρακτήρισαν τη δουλειά της τα τελευταία δέκα χρόνια. Πρόκειται για μία χορογραφία όπου οι κινήσεις, η μουσική και τα οπτικά ερεθίσματα που παράγονται ξεχειλίζουν ένταση και ενέργεια, ενώ ο τίτλος παραπέμπει στην αέναη κίνηση των δυνάμεων της Φύσης.

Οι ρίζες του “Continu” βρίσκονται στα μεγάλα έργα που η Βαλτς παρουσίασε το 2009, για τα εγκαίνια των μουσείων Neues Museum του αρχιτέκτονα David Chipperfield στο Βερολίνο και του Maxxi της Zaha Hadid στη Ρώμη.

Χρησιμοποιεί είκοσι τέσσερις χορευτές που ερμηνεύουν μία εντυπωσιακή, «αρχαϊκή» χορογραφία και επιλέγει για πυρήνα της μουσικής της το συμφωνικό έργο “Arcana” του Edgard Varese, στο οποίο ο Βαρέζε, ενενήντα χρόνια πριν «πάντρευε» το καλλιτεχνικό με το επιστημονικό περιεχόμενο, δημιουργώντας ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, που δεν ήταν απλώς καινοτόμο, αλλά συγκλονιστικό, μία κολοσσιαία έκρηξη δημιουργίας. Αυτό το μουσικό έργο θα πλαισιώνεται στην παράσταση που θα απολαύσουμε στην Αθήνα, από συνθέσεις του Ιάννη Ξενάκη, του Claude Vivier αλλά και του Β. Α. Μότσαρτ.

Το “Continu”, από την πρεμιέρα του 2010, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Schauspielhaus της Ζυρίχης, έχει αναθεωρηθεί αρκετές φορές μέχρι που βρήκε την τελική μορφή του στο Σάλτσμπουργκ, το καλοκαίρι του 2011.

Η νέα έκδοσή του που θα παρακολουθήσουμε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, περιλαμβάνει το σόλο κρουστών “Rebonds A” του Ιάννη Ξενάκη, που θα ερμηνεύσει ζωντανά ο μουσικός Robyn Schulkowsky.

Μουσική: Ιάννης Ξενάκης, Edgar Varèse, Claude Vivier
Σκηνογραφία: Thomas Schenk, Pia Maler Schriever, Sasha Waltz
Κοστούμια: Bernd Skodzig
Φωτισμοί: Martin Hauk
Δραματουργία: Jochen Sandig
Drums: Robyn Schulkowksy

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 32 41 807
Διάρκεια: 1 ώρα 30 λεπτά περίπου (με διάλειμμα)

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/Vyjzx8yFgYs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Sasha Waltz


Παίζουν: Liza Alpízar Aguilar, Ayaka Azechi, Ji!í Bartovanec, Davide Camplani, Maria Marta Colusi, Juan Kruz Diaz de Garaio Esnaola, Luc Dunberry, Edivaldo Ernesto, Florencia Lamarca, Sergiu Matis, Todd McQuade, Thomas Michaux, Virgis Puodziunas, Sasa Queliz, Zaratiana Randrianantenaina, Orlando Rodriguez, Mata Sakka, Yael Schnell, Xuan Shi

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b