MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Μαριάννα Καβαλλιεράτου – ομάδα χορού Klokworks: Auto Run, στην Πειραιώς 260 – Φεστιβάλ Αθηνών 2012

Στις 17 και 18 Ιουλίου, η ομάδα χορού Klokworks παρουσιάζει τη δεύτερη χορογραφική απόπειρα της Μαριάννας Καβαλλιεράτου.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Πώς κινείται ο σύγχρονος άνθρωπος; Με μηχανιστικό τρόπο, σαν να έχει βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Στη δεύτερη χορογραφική της απόπειρα, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου παρατηρεί με προσοχή τον εαυτό της και τους άλλους. Μοιάζει να εμπνέεται από τις ανθρώπινες αδυναμίες, αυτές που στέκονται εμπόδιο στη δράση, στην επικοινωνία με τον άλλον, στην ίδια μας τη ζωή, οι οποίες ωστόσο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μας.
 
Οι αλλόκοτες κινητικές φόρμες που γεννιούνται από τους τρεις περφόρμερ είναι ένα παιχνίδι με τα δίπολα, με τα αντίθετα που μας συνιστούν.

Λίγα λόγια για την Mαριάννα Καβαλλιεράτου
Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου σπούδασε σύγχρονο χορό και χορογραφία στο London Contemporary Dance School (1987-90), στο SUNY Purchase της Ν. Υόρκης, με ετήσια υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, και στη συνέχεια παρακολούθησε για τρία χρόνια μαθήματα χορού στη σχολή της Μάρθα Γκράχαμ.
Από το 1992 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τον Robert Wilson στο κέντρο τεχνών Watermill Center της Ν. Υόρκης ως χορεύτρια και δασκάλα κίνησης, καθώς και στο συντονισμό και τη διεξαγωγή των θερινών σεμιναρίων. Ως χορεύτρια και performer έχει λάβει μέρος στις παραστάσεις: T.S.Eliot, Une Femme Douce, Persephone, The Days Before DDDIII, Wings on Rock, Prometheus, Alceste (όπερα), Lady From the Sea (επιμέλεια κίνησης), σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ουίλσον, και το 2012 θα συμμετάσχει στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Οδύσσεια.
Την περίοδο 2002-2005 δούλεψε με την ομάδα χορού Kobalt Works στις Βρυξέλλες. Με το Φεστιβάλ Αθηνών έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια στις παραστάσεις Νεκρή φύση σε χαντάκι και Θρήνοι γυναικών, και ως χορογράφος στο Moment (2010), το οποίο ερμήνευσε μαζί με τον Θανάση Ακοκκαλίδη, και στη συνέχεια το παρουσίασε στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ της Ν. Υόρκης (Μάρτιος 2011) και στο φεστιβάλ Σatellart-transmitting Greece (Μιλάνο, Μάιος 2012).
Έχει διδάξει κίνηση (Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Βεάκη», Ανώτερη Σχολή Θεάτρου «Εμπρός – θεατροεργαστήριον», 10η Θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου) και σύγχρονο χορό (Watermill Center, Studio Μέτσης).

Συντελεστές
Σύλληψη: Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Φωτεινή Τιμοθέου
Χορογραφία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Μουσική: Ηλίας Πιεράκκος
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Γλυπτό: Διονύσης Καβαλλιεράτος
Ερμηνεύουν: Kαλλιόπη Σίμου, Γιώργος Τζαβάρας, Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Διεύθυνση: Πειραιώς 260
Τηλέφωνο: 210 9282900

Ώρα έναρξης: 21:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Φωτεινή Τιμοθέου


Παίζουν: Kαλλιόπη Σίμου, Γιώργος Τζαβάρας, Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b