MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

4ο Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικής Λογοτεχνίας στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Στις 11 Ιουνίου το 4ο Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικής Λογοτεχνίας θα ανοίξει τις πόρτες του στο Ινστιτούτο Θερβάντες με ένα πολύ δυνατό και ποικίλο πρόγραμμα γεμάτο λογοτεχνία, κινηματογράφο, τέχνη, μουσική και σημαντικότατους καλεσμένους όπως τον Λουίς Εδουάρδο Άουτε, τη Μαρούχα Τόρες, τον Ζοζέ Λουίς Πεισότο, τον Χόρχε Έντουαρντς Βαλντές και τον Πέτρο Μάρκαρη.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Επίσης στις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μια παγκόσμια γιορτή αφιερωμένη στην ισπανική γλώσσα με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουνίου και όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Την ίδια μέρα το απόγευμα, στις 19.30 θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ταινία: «Μαύρο Ψωμί» του σκηνοθέτη Αγουστί Βιγιαρόνγκα.

Κινηματογραφική πρεμιέρα:  Μαύρο ψωμί
Όλα τα σκοτεινά μυστικά και η ταραχώδης εποχή του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου ξετυλίγονται με αριστουργηματικό και μαγικό σχεδόν τρόπο σε αυτή την εξαιρετική ταινία που έχει κάνει θραύση στη γείτονα Ισπανία και σε όποια διεθνή φεστιβάλ έχει προβληθεί.  Το Ινστιτούτο Θερβάντες και η Πρεσβεία της Ισπανίας σας προσκαλούν να απολαύσετε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια από τις καλύτερες παραγωγές της σύγχρονης ισπανικής κινηματογραφίας.

Η ισπανική ταινία Μαύρο Ψωμί (2010, 108´) του σκηνοθέτη Αγουστί Βιγιαρόνγκα βραβεύτηκε με 9 βραβεία Γκόγια 2011 μεταξύ των οποίων καλλίτερης ταινίας και καλλίτερου σκηνοθέτη, 15 βραβεία Gaudí 2011 και το Αργυρό Κοχύλι καλλίτερης ηθοποιού του Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2010.

Η ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα και σε άλλα έργα του συγγραφέα Έμιλι Τεϊσιδόρ, αποφεύγει την ηθογραφία και το χρονογράφημα για να επικεντρωθεί στους χαρακτήρες των ηρώων και τα αισθήματά τους, μέσω των οποίων σκιαγραφούνται οι τρομακτικές συνέπειες του ισπανικού εμφύλιου πολέμου.

Ο Αγουστί Βιγιαρόνγκα (Μαγιόρκα, 1953) είναι επίσης ηθοποιός και σεναριογράφος.. Εκτός από το Μαύρο Ψωμί, που εκλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ισπανία ως υποψήφιο για Όσκαρ καλλίτερης ξενόγλωσσης ταινίας (2011), έχει γυρίσει τις ταινίες Πίσω από το τζάμι (1987), 99.9 (1997), Η θάλασσα (2000), Άρο Τολμπούκιν: στο μυαλό του δολοφόνου (2002). Έχει συμμετάσχει σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως το Berlinale, το Φεστιβάλ Καννών και το Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν.

Με ελληνικούς υποτίτλους.

Διεύθυνση
Μητροπόλεως 23, 10557 Αθήνα

Τηλέφωνο
210-3634117

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b