MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Τρίτο Σώμα (Η ιστορία μιας παράλογης απόπειρας) στο Από Μηχανής Θέατρο – Φεστιβάλ Αθηνών 2012

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τον Claudio Tolcachir (Κλαούντιο Τολκατσίρ), το ανερχόμενο αστέρι του αργεντίνικου θεάτρου που έρχεται στη Αθήνα με τη βραβευμένη παράστασή του Tercer Cuerpo / La historia de un intento absurdo (Τρίτο Σώμα / Η ιστορία μιας παράλογης απόπειρας), θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στις 11, 12 και 13 Ιουνίου, στο Από Μηχανής Θέατρο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Monopoli Team

Αντλώντας υλικό από τα σύγχρονα ανθρώπινα αδιέξοδα, ο τριανταεπτάχρονος συγγραφέας και σκηνοθέτης ανασύρει, με πικρό χιούμορ και αίσθηση του ρυθμού, κρυφές επιθυμίες, ψέματα και ενοχές. Ένας εξαίρετος θίασος γράφει ένα σκηνικό ποίημα με τον υπαινικτικό τίτλο Τρίτο Σώμα. Η ιστορία μιας παράλογης απόπειρας.

Ο Κλαούντιο Τολκατσίρ ξεκίνησε να ασχολείται με το θέατρο, από τη μεγάλη του αγάπη γι’ αυτό. Ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, καθηγητής και διευθυντής του TIMBRE 4 (θέατρο – σχολή που ίδρυσε το 1999 σε ένα σπίτι της εργατικής συνοικίας Μποέδο), έγραψε το Tercer Cuerpo το 2008, θέλοντας να καταθέσει τη δική του οπτική στο θέμα της μοναξιάς, της έλλειψης κατανόησης, της ανάγκης για αγάπη.

Στο Tercer Cuerpo παρακολουθούμε τις ζωές πέντε χαρακτήρων, όπως αυτές ξεδιπλώνονται σε ένα χώρο που άλλοτε είναι γραφείο, άλλοτε το σπίτι ενός ζευγαριού, άλλοτε μπαρ, άλλοτε ιατρείο. Κοινός παρονομαστής και στις πέντε ιστορίες, τα συναισθήματα, οι ανάγκες, οι προσπάθειες και η έντονη επιθυμία για ζωή.

Το κείμενο είναι ιδιαίτερα κινηματογραφικό και οι απαιτήσεις που ο Κλαούντιο Τολκατσίρ έχει από τους ηθοποιούς του υψηλές. Τους θέτει διαρκώς σε δοκιμασίες, άβολες καταστάσεις και στην πραγματικότητα τους αναθέτει να διαχωρίσουν εκείνοι τις ιστορίες αλλά και να τις ενώσουν στο τέλος.

Ο ρυθμός της παράστασης είναι γρήγορος και έντονος, το χιούμορ γίνεται το όχημα που απομακρύνει τον πόνο, οι δραματικές αποχρώσεις διαρκούν τόσο όσο χρειάζεται για να δώσουν ξανά τη θέση τους στο χιούμορ και το φινάλε είναι λυτρωτικό με τους ήρωες να αποδεικνύουν επί σκηνής την τεράστια επιθυμία τους να παραμείνουν όρθιοι παρά τις απογοητεύσεις .

Κείμενο – Σκηνοθεσία:Claudio Tolcachir
Σκηνικά: Gonzalo Cordoba Estevez
Φωτισμοί: Omar Possemato
Ερμηνεύουν: Melisa Hermida, Daniela Pal, José Maria Marcos, Hernán Grinstein, Magdalena Grondona

Στα ισπανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους
Διάρκεια: 1:10΄

Τιμές εισιτηρίων: 25€, 10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Claudio Tolcachir
Σκηνοθεσία: Claudio Tolcachir


Παίζουν: Claudio Tolcachir Daniela Pal José Maria Marcos Hernán Grinstein Magdalena Grondona

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
O Yann Marussich στο Θέατρο NOŪS με την τελετουργική performance «AGOKWA»
ΘΕΑΤΡΟ
Το Σποτ, του Ζήση Ρούμπου για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Οutliers: Το νέο χορογραφικό έργο των arisandmartha στο opbo studio
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αρχάγγελος της Κρήτης: Η παράσταση για τη ζωή του Νίκου Ξυλούρη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Σταθμός Ω: Ένα νέο ελληνικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Καινούργια Ομορφιά: Μια παράσταση-εγκατάσταση της Ομάδας Θεάτρου Όπερα στο Πάνω Σπίτι
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
πολίτες β’ κατηγορίας, του Brian Friel στο Θέατρο Τζένη Καρέζη