MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Οι Zimmermann και de Perrot στην Πειραιώς 260

«Μας αρέσει να παραμορφώνουμε τα πράγματα» δηλώνουν οι Zimmermann & de Perrot. Το δίδυμο από την Ελβετία που ανέτρεψε έννοιες και ματιές με την πρώτη του άφιξη στο Φεστιβάλ το 2010, επιστρέφει με τη νέα του δουλειά Hans was Heiri που θα παρουσιαστεί στις 8, 9,10 και 11 Ιουνίου στο κτίριο της Πειραιώς 260 (Η).

Monopoli Team

Η παράσταση αυτή, σαν σύγχρονο μπουρλέσκο, συνδυάζει πρωτότυπη μουσική, χορό και ακροβατικά μέσα σ’ ένα σκηνικό-σπίτι που περιστρέφεται διαρκώς φέρνοντας τα πάνω κάτω. Πλαισιωμένοι από πέντε ακόμη ερμηνευτές, οι δημιουργοί σχολιάζουν με χιούμορ αλλά και με ποιητική διάθεση την ανθρώπινη κατάσταση αναζητώντας το όνειρο στην πραγματικότητα.

Οι δύο ελβετοί, ο Τσίμμερμαν (ο χορογράφος) και ο ντε Περρό (ο συνθέτης), έγιναν γνωστοί για τις γεμάτες χιούμορ, ενέργεια και ευαισθησία παραγωγές τους που συνδυάζουν αριστοτεχνικά το χορό, τα ακροβατικά, το θέατρο και τη μουσική.

Με ένα «μπουλούκι» 40 παράξενων ανθρώπων, ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη χωρίς να έχουν μία σταθερή έδρα, παρά μόνο όταν πρόκειται για τις ανάγκες μίας παραγωγής. Για το “Hans was Heiri” λοιπόν που θα απολαύσουμε στο Φεστιβάλ, εγκαταστάθηκαν στη Ζυρίχη και εκεί δημιούργησαν ένα παράδοξο σύμπαν, όπου οι δυο τους μαζί με πέντε ακόμη εξαιρετικούς χορευτές – ερμηνευτές, εκφράζουν με μουσική, χορό και ακροβατικά, τα ερωτήματά τους για την πραγματικότητα αλλά – κυρίως – για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Έχοντας την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι είμαστε όλοι ίδιοι όταν πρόκειται για τις βασικές μας ανάγκες και επιθυμίες, οι Τσίμμερμαν & ντε Περρό αναρωτιούνται στο “Hans was Heiri” (μία έκφραση που σημαίνει «τελικά είναι όλοι ίδιοι») αν αποτυγχάνουμε και απογοητευόμαστε ως άτομα επειδή προσπαθούμε συνεχώς να αποδείξουμε ότι είμαστε μοναδικοί και ξεχωριστοί. Και προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις χτίζοντας το έργο τους από την παρατήρηση των απλών, καθημερινών πραγμάτων που όλοι μας κάνουμε.

Εργαλεία τους είναι τα σώματα, η μουσική και τα σκηνικά που διαρκώς μεταβάλλονται (ένα σπίτι που διαρκώς περιστρέφεται θυμίζοντας τεράστιο πλυντήριο ή μία ρόδα που κινείται αδιάκοπα), οι δε χαρακτήρες τους πασχίζουν επί σκηνής να κάνουν τα αδύνατα δυνατά.

Το θέατρο των Τσίμμερμαν & ντε Περρό μπορεί να είναι χωρίς λόγια, βρίθει όμως συναισθήματος, χιούμορ και τρυφερότητας για τις λεπτομέρειες της ζωής μας και γίνεται τελικά πολιτικό, αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο μέσα στην ποιητικότητα που οι μικρές λεπτομέρειες της ζωής μας δημιουργούν. Και είναι εντυπωσιακό πως αυτό το ιδιοφυές ντουέτο καταφέρνει να ανακαλύψει και να μας αποκαλύψει τη δική του ερμηνεία της ανθρώπινης φύσης, χρησιμοποιώντας ελάχιστα συστατικά πετυχαίνοντας όμως το μέγιστο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Το εκπληκτικό αυτό ντουέτο έχει εμφανιστεί στις κορυφαίες σκηνές και φεστιβάλ του κόσμου (Theatre de la Ville Paris, Festival d’Avignon, Barbican London, Sydney Opera House, κ.α.), έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις και έχει απασχολήσει το διεθνή Τύπο, που του έχει αφιερώσει διθυραμβικές κριτικές.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Zimmermann & de Perrot
Μουσική σύνθεση: Dimitri de Perrot
Χορογραφία: Martin Zimmermann
Δραματουργία: Sabine Geistlich

Διανομή: Tarek Halaby, Dimitri Jourde, Dimitri de Perrot, Gaël Santisteva, Mélissa Von Vépy, Methinee Wongtrakoon, Martin Zimmermann

Διάρκεια: 1:20′ χωρίς διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 25€, Φοιτητικό – ΑΜΕΑ 15€

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/LDE4SRZxVV0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Zimmermann & de Perrot
Σκηνοθεσία: Zimmermann & de Perrot


Παίζουν: Tarek Halaby, Dimitri Jourde, Dimitri de Perrot, Gaël Santisteva, Mélissa Von Vépy, Methinee Wongtrakoon, Martin Zimmermann

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b