MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βγείτε… όσο προλαβαίνετε!- Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για το τριήμερο 18-20 Μαΐου

Κυβέρνηση δεν βγάλαμε, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να κλειστούμε στα σπίτια μας- τουλάχιστον όχι ακόμα. Έτσι κι αλλιώς, γερμανική βοήθεια έρχεται με κραυγή εναντίον της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με το Protect me, ενώ το Dark Shadows με τους βρυκόλακες του Burton στον κινηματογράφο μας δείχνουν ότι το τρομακτικό μπορεί να είναι και αστείο. Επίσης, Παρασκευή είναι η παγκόσμια μέρα μουσείων και Σάββατο η παγκόσμια νύχτα. Η είσοδος σε πολλά μουσεία τις δύο αυτές μέρες θα είναι ελεύθερη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 18 Μαΐου

ΘΕΑΤΡΟ

– Γερμανικός θίασος εναντίον της οικονομικής κρίσης! Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών παρουσιάζεται η πρόσφατη παραγωγή της βερολινέζικης Schaubühne “Protect me“, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς. Με τον δυναμικό θίασο της Schaubühne και με γλώσσα τόσο καυστική όσο και ποιητική, το Protect me είναι ένα έργο του σήμερα για το σήμερα. Παρουσιάζει την κατάρρευση του σύγχρονου ανθρώπου: την αδυναμία του καπιταλιστικού συστήματος να απαντήσει στις σύγχρονες αξιώσεις, την αντίδραση κατά της παγκοσμιοποίησης, την έλλειψη ελεύθερου χρόνου, την αδυναμία ουσιαστικής επαφής και σύνδεσης με τον άλλο, την ανασφάλεια και τις φοβίες όλων.

ΣΙΝΕΜΑ

– Το πιο αρρενωπό βαμπίρ, ο Johnny Depp, σε σύγκριση με τον Pattinson (όπως δηλώνει ο ίδιος τουλάχιστον) εμφανίζεται στην ταινία του Tim Burton Dark Shadows. Και μαζί του η ξανθιά πλέον Eva Green και άλλοι πολλοί αστέρες, σε μία ταινία ευχάριστη και με χαρακτήρα Burton- έστω κι αν αυτό πλέον δεν σημαίνει ό,τι σήμαινε στο παρελθόν.

Σάββατο 19 Μαΐου

ΜΟΥΣΙΚΗ

– Ξόρκια με ρόδι και μήλο που σε κυριεύουν μέσα στους Ασιατικούς καταρράκτες… Μουσικές διασκευές από soundtracks  musicals και gipsy jazz. Όλα αυτά στο ΗΑLF NOTE . Μια ομάδα από πολυδιάστατους μουσικούς μας προσκαλεί στη νέα μουσική παράσταση της Νεφελόπετρας. Η Νεφελόπετρα είναι ένα μουσικοχορευτικό σχήμα που συνδυάζει την ατμοσφαιρική πρωτότυπη μουσική με το gypsy jazz . Ντυμένοι με αυτοσχέδια κατά βάση κουστούμια και μακιγιάζ εμπνευσμένα από σκοτεινά παραμύθια και μαγικά πλάσματα μας ταξιδεύουν.

-Ξέραμε ότι το Ιμάμ Μπαϊλντί είναι φαγητό. Κι όμως, με το ομώνυμο συγκρότητα αποδεικνύεται ένα εξίσου γευστικό μουσικό έδεσμα. Το πρωτοποριακό και πετυχημένο συγκρότημα θα εμφανιστεί στο Μουσείο Μπενάκη για την Ευρωπαική Νύχτα Μουσείων.


Κυριακή 20 Μαΐου

ΣΙΝΕΜΑ

– Ίθαν Χοκ και Κριστίν Σκοτ Τόμας μαζί στη Γυναίκα του Πέμπτου, ένα θρίλερ με δράμα, μυστήριο και ερωτισμό, που διαδραματίζεται στη Γαλλία και στην Αγγλία. Ο έρωτας ενός συγγραφέα που ζει στο Παρίσι με μία γυναίκα- αίνιγμα. Ίσως όχι ό,τι πιο πρωτότυπο, σαν θέμα, αλλά σίγουρα, με το ειδικό βάρος των πρωταγωνιστών, αποκτά αρκετή αίγλη.

ΘΕΑΤΡΟ

-Μία από τις πιο προκλητικές και μοντέρνες παραστάσεις το “Χαίρε Νύμφη” του Ξενόπουλου, στην πρωτότυπη διασκευή της σκηνοθέτιδος Λίνας Κιτσοπούλου. Στα μεγάλα ατού της παράστασης που ανεβαίνει στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν οι εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών Μαρίας Πρωτόπαππα και Γιάννου Περλέγκα.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b