MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Medea Redux του Neil Labute στο θέατρο Πορεία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Από τις 16 Μαΐου στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Πορεία, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, μία πρωτοποριακή – αγγλόφωνη παράσταση, ο μονόλογος του γνωστού Αμερικανού συγγραφέα Neil Labute, “Medea Redux”.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Μαίρη Ρετσίνα

Χρησιμοποιώντας τον πασίγνωστο αρχετυπικό μύθο της Μήδειας, ο Labute προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα της εφηβικής σεξουαλικής αποπλάνησης και της βίας με την ευρύτερη έννοια. Είναι αξιοσημείωτο ότι με την παράσταση αυτή ο ΔΟΛΙΧΟΣ συστήνει στο κοινό ένα ακόμα ελληνόπουλο της διασποράς, τη νεαρή ηθοποιό Ζωή Μυλωνά, που μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η  Μαρία Ξανθοπουλίδου. Σημειώνεται ότι η παράσταση θα παιχτεί σχεδόν στο σύνολο της στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους, δίνοντας την ευκαιρία σε αλλόγλωσσους θεατές να την παρακολουθήσουν.

Η σκηνοθεσία χρησιμοποιεί ποιητικά στοιχεία προκειμένου να συμβολοποιήσει την τραγική εμπειρία που περιγράφεται στο σύγχρονο ψυχολογικό δράμα του Neil LaBute και ταυτόχρονα συνδέει το σύγχρονο με ρίζες και βιώματα που θέλοντας και μη μας καθορίζουν. Στην πλοκή του έργου, η ηρωίδα, παρασυρόμενη από τον καθηγητή της στο σχολείο όπως η ίδια αποκαλύπτει, βρίσκεται σήμερα, 28 χρονών πια, ανακρινόμενη για τη δολοφονία του παιδιού της. Επιδίωξη της παράστασης είναι η αποκρυπτογράφηση ενός ψυχισμού σε μια τέτοια εξαιρετικά βίαιη συνθήκη και το πώς αυτό είναι ικανό κάθε φορά να εκφραστεί.

Ο Neil Labute, 48 ετών σήμερα, έχει γράψει για το θέατρο πάνω από δέκα έργα και έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία σε τουλάχιστον τα μισά απ’ αυτά, με διθυραμβικές κριτικές, ενώ έχει αποσπάσει υποψηφιότητες και βραβεία τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, με τελευταία υποψηφιότητα το βραβείο ΤΟΝΥ το 2009.

Θέατρο Πορεία, ΤρικόρφωνQ 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 – Πλατεία Βικτωρίας
Τηλέφωνο Επικοινωνιας: 210.8210991 & 210.8210082
Γενική είσοδος :10 ευρώ
Κάθε Τετ. στις 8.30μμ & κάθε Πέμπ. Παρ. Σαβ. στις 10.00μμ

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα: Ο μονόλογος με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη στο Θέατρο «Άννα Συνοδινού»
ΘΕΑΤΡΟ
16 & 17: Το πρωτοποριακό TAO Dance Theater στην Πειραιώς 260 με ένα χορευτικό δίπτυχο
ΘΕΑΤΡΟ
Τι σχέση έχουν οι Χασάπηδες με τον χασάπικο χορό; To “Butchers” της Gloria Dorliguzzo απαντά στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Four Walls and a Roof: Οι βραβευμένοι Ραμπί Μρουέ και Λίνα Ματζνταλανί στην Πειραιώς 260 με μια πολιτική παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
The Corridor: Η χοροθεατρική παράσταση του Φώτη Νικολάου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
«Βάκχες» του Javor Gardev: Σε καλοκαιρινή περιοδεία η παράσταση με τους Tiger Lillies
ΘΕΑΤΡΟ
Το “As If” τιμά τον Tennessee Williams στο Studio Μαυρομιχάλη
Θεατρικά Νέα
Το «ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ» του Θανάση Δόβρη επιστρέφει στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Θεατρικά Νέα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου, της Φωτεινής Αθερίδου για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης
ΘΕΑΤΡΟ
Η εμβληματική Τραβιάτα του Νίκου Σ. Πετροπούλου επιστρέφει στην Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Sam Morril: Ο Αμερικανός stand up comedian για πρώτη φορά στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας, σε καλοκαιρινή περιοδεία