MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πού να διασκεδάσετε πριν τις εκλογές

Οι εκλογές έρχονται την Κυριακή, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να απαρνηθούμε την ψυχαγωγία μας, τουλάχιστον τις δύο προηγούμενες μέρες. Ίσως η κουλτούρα να μας καθαρίσει λίγο το μυαλό, ώστε να ψηφίσουμε ώριμα. Αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα μας κάνει να ξεχαστούμε λίγο, από το βαρύ καθήκον της ψήφου και από αυτά που θα έρθουν την επαύριο των εκλογών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 4 Μαΐου

ΜΟΥΣΙΚΗ
– Η Maia Vidal έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην σκηνή του Passport και θα έχει στις αποσκευές της ήχους και μελωδίες από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ της ‘God is my bike’. Γεννημένη στην Αμερική η Maia Vidal, με τις μουσικές της επιρροές όμως να έλκουν την καταγωγή τους από τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Γερμανία αλλά και τη Βαρκελώνη όπου ζει τα τελευταία χρόνια. Η μουσική είναι δική της ενώ αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία με τον γνωστό παγκοσμίως κιθαρίστα Marc Ribot.

-O Βασιλικός, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής του συγκροτήματος των Raining Pleasure στην σκηνή της Αυλαίας παρουσιάζει σε ένα one man show, την προσωπική του δουλειά με τίτλο Vintage*, ένα project με επανεκτελέσεις κλασικών τραγουδιών περασμένων δεκαετιών της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής. Ο δημιουργός ξεκινά πάλι τις live εμφανίσεις, μόνο με μια κιθάρα και ερμηνεύει με τη μοναδική φωνή του τα τραγούδια του χρυσού Vintage* όπως «Famous Blue Raincoat», «Across the Universe», «Dream a Little dream», «You are my destiny». Τη λίστα συμπληρώνουν συνθέσεις του ίδιου του Βασιλικού, κομμάτια που σημείωσαν πρωτοφανή επιτυχία για τα ελληνικά δεδομένα, μέσα από το συγκρότημά του Raining Pleasure.

Σάββατο 5 Μαΐου

ΜΟΥΣΙΚΗ
– Το εκρηκτικό τρίο του φημισμένου πιανίστα Πέρες θα ξεσηκώσει το κοινό, σε μια μοναδική εμφάνιση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Οι συνθέσεις και οι αυτοσχεδιασμοί του Ντανίλο Πέρες είναι ρωμαλέα τρυφεροί, αδιάφοροι για μόδες, με απροσδόκητες φρασεολογίες, χωρίς κανένα φόβο για πειραματισμούς και με φανερά αφηγηματική διάθεση. Η μουσική του, με ευρύ φάσμα τονικοτήτων, είναι βαθύτατα αυθεντική, οικεία και ταυτόχρονα εξωτική, μελωδικό ποτάμι χρωμάτων από χίλιες πηγές, θεμελιωμένη σε χορευτικούς ρυθμούς που «σαμποτάρονται από σύντομες παύσεις και μετρικές αλλαγές».

ΣΙΝΕΜΑ
Μαθήματα μπλόφας την παραμονή των εκλογών στο Poker Face του Άλκη Δήμα. Άλκης Κούρκουλος, Εύη Σαουλίδου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης μπλοφάρουν, ποντάρουν, ρεφάρουν, τζογάρουν και παίζουν… τα ρέστα τους στο τελικό τραπέζι του ελληνικού τουρνουά Poker, στην απόλυτη μονομαχία των δύο φύλων!

ΘΕΑΤΡΟ
-Η Κατερίνα Ευαγγελάτου στο θέατρο του Λευτέρη Βογιατζή. Η ταλαντούχα σκηνοθέτης παρουσιάζει το σύγχρονο έργο «Ψευδαισθήσεις» του νέου ρώσου συγγραφέα, Ιβάν Βιριπάγεφ. Τέσσερις νέοι ηθοποιοί μιλούν για δύο παντρεμένα ζευγάρια. Μας αφηγούνται ιστορίες από τα νιάτα τους ως την ημέρα του θανάτου τους. Ένα έργο για την αγάπη και το νόημα της ζωής. Αγάπη και θάνατος, αλήθεια και ψέμα , πίστη και προδοσία, ελπίδα και απόγνωση εναλλάσσονται σε αυτό το συγκλονιστικό νέο έργο που μας παρασύρει σε έναν λαβύρινθο σαρκασμού και ποίησης.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b