MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήριο του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου της Επιδαύρου, ΙΜΑΛΙΣ

Το Κέντρο Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου της Επιδαύρου, ΙΜΑΛΙΣ, υπό την Αιγίδα του Δήμου Επιδαύρου, διοργανώνει τον Δεύτερο Κύκλο του Εργαστηρίου Έρευνας και Διδασκαλίας για το 2012, με τίτλο “Shed the skin, trace the path, set the post: Approaches to the performance and staging of Ancient Greek Plays.” (“Μάδα· πορεύσου· θέσε: υποκριτική τέχνη και τεχνικές της Αρχαίας Ελληνικής Σκηνής”), σε διδασκαλία Atsushi Takenoushi (Jinen Globe), Paul Goodwin (Drama Centre London), Δρα Δημήτρη Λέκκα (Imalis, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) και Βασίλη Αραμπό (Imalis). Σε συνεργασία με το Jinen Globe και το Drama Centre, London, Central Saint Martins College, University of the Arts.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Το πρώτο εργαστήριο έρευνας του Κύκλου 2012, θα διεξαχθεί στην Επίδαυρο από τις 2 έως τις 9 Ιουνίου 2012 σε διδασκαλία του σημαντικού καλλιτέχνη και διδάσκαλο χορού Butoh, Atsushi Takenouchi, με τίτλο “Ένα τραγικό πρόσωπο χορεύει: Το Jinen Butoh ως ορφική κατάδυση στον αρχαίο ρόλο”.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7 ώρες/ημέρα, 60 ώρες σύνολο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Το Jinen Butoh του Atsushi Takenouchi είναι ένα είδος χοροθεάτρου που αναπτύχθηκε με στόχο την κάθαρση και την θεραπεία των πληγών του ανθρώπου μέσω της επαναφοράς του σε μία πρωτογενή σωματική και ψυχική επαφή με τις συλλογικές αναμνήσεις του παρελθόντος. όπως το Ίμαλις σημαίνει Επιστροφή στην Πυγή, το Jinen σημαίνει Αναπνοή του Σύμπαντος και Ποτάμι της Ζωής, και το Jinen Butoh την άμεση επαφή του όντος με την πυγή μέσω του χορού. Το Jinen Butoh παρουσιάζει ξεκάθαρα ορφικά χαρακτηριστικά σαν το θέατρο του Διονύσου, οδηγώντας τον χορευτή στην άμεση επαφή με την αναγνώριση των δυνάμεων της ζωής και του θανάτου, της πτώσης και της ανάστασης, της ανάμνησης των αρχέγονων αρχών του ανθρώπινου όντος.  

Όπως και στο αρχαίο δράμα, το Butoh του κ. Takenoushi δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάμνηση και απομνημόνευση ξεχασμένων όντων και πρωτόγονων καταστάσεων που άγγιξαν τις ζωές μας και ενυπάρχουν πια στο σώμα και στην ψυχή, τα απόβλητα, τα μιασμένα πρόσωπα, δηλαδή οι τραγικές μορφές και συνθήκες που τις γεννούν και που έχουν ανάγκη από κάθαρση: τους πάριες, τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, τα απόβλητα και καθάρματα, τα τέρατα, τα γερόντια προ του θανάτου, τους άρρωστους και μιασμένους, τις πόρνες και τους πρόσφυγες, τους επαναστατημένους, τα ζώα τα φυτά και τη φύση που βρίσκονται στο δρόμο της εξαφάνισης…

Έξοδα

Η Νεύσης είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποδέχεται μόνον φιλανθρωπικές εισφορές κατά τη διάκριση του κάθε δωρητή.   Οργανώνει την διαμονή, σίτιση και μεταφορά (μεταξύ άλλων) των φιλοξενουμένων σύμφωνα με την διακριτική τους ευχέρεια.  Oι υπηρεσίες αυτές όπως και το έξοδο του κάθε διδασκάλου πληρώνονται απευθείας και στον έκαστο προμηθευτή.

Έξοδα (διαμονή, σίτιση, μεταφορές, δάσκαλοι): €330.00 – €370.00.

Η στέγαση για 8 νύχτες, όπως και η σίτιση που συμπεριλαμβάνει η τιμή είναι κοινές στα ξενοδοχεία Sunny Gardens η Αστερόα, η του ίδιου επιπέδου.  Οι μεταφορές είναι από την Αρχαία Επίδαυρο στο Μεγάλο Θέατρο.

Συνεισφορά (προτεινόμενη): € 110.00 κατά τη διάκριση του έκαστου συμμετέχοντα.

Τηλ Επικοινωνίας: 6944395808
http://www.epidaurustheater.org/

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b