MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δύο παραστάσεις με ένα εισιτήριο στο θέατρο Άνεσις

Δύο εξαιρετικούς θεατρικούς μονολόγους, με επαινετικά σχόλια κοινού και κριτικής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Άνεσις – Θεατρική Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς σε ειδική προνομιακή τιμή.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Τη Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη η θεατρική σύνθεση «Άνθος του Γιαλού», βασισμένη σε διηγήματα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη με ερμηνευτή τον Τάκη Χρυσικάκο και η θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «Ελένη ή ο Κανένας» της Ρέας Γαλανάκη με την Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, θα παίζονται με ενιαία τιμή εισιτηρίου 15 €.

Τα διηγήματα Μοιρολόγι Φώκιας, Έρως – Ήρως, και Άνθος του γιαλού ζωντανεύουν επί σκηνής, σε θεατρική προσαρμογή του Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου. Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μελοποίησε ειδικά για την παράσταση το τραγούδι Μοιρολόγι της Φώκιας το οποίο και ερμηνεύει.

Η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, συνομιλεί με το βραβευμένο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη «Ελένη, ή ο Κανένας» και ανιχνεύει τη μυστηριώδη ζωή της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου Ελένης Αλταμούρα Μπούκουρα, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Η ιστορία μιας Ελληνίδας που ντύθηκε άντρας προκειμένου να σπουδάσει ζωγραφική στην Ιταλία, ο έρωτας και ο γάμος της με τον ζωγράφο και επαναστάτη Φραντζέσκο Σαβέριο Αλταμούρα, η επιστροφή της στην Αθήνα, η συνάντησή της με τον Όθωνα, ο θάνατος των παιδιών της πάνω στη νιότη τους, η εξαφάνιση του τρίτου της παιδιού και ο έγκλειστος και μυστηριώδης βίος της, στις Σπέτσες, έως το θάνατό της το 1900.

Παραστάσεις:
Μ. Δευτέρα 9, , Μ.Τρίτη 10, Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου
Άνθος του Γιαλού : ώρα 7.15 μ.μ.
Έλένη ή ο Κανένας: ώρα 9.00 μ.μ.
Ενιαίο εισιτήριο: 15 €

Άνθος του Γιαλού
Συντελεστές:
Θεατρική προσαρμογή: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Εικαστική παρέμβαση: Νίκος Πετρόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης

Ελένη ή ο Κανένας
Συντελεστές:
Θεατρική μεταφορά: Αθανασία Γκανά – Θέμης Μουμουλίδης
Σκηνικό – κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Μουσική επιμέλεια: Γεωργία Αλεβιζάκη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος.

Άνεσις – Θεατρική σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς
Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Στάση ΜΕΤΡΟ – Αμπελόκηποι
Τηλέφωνα: 2107488881-2
www.theatroanesis.blogspot.com

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b