MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αφιέρωμα στον Tayfun Pirselimoglu στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στον Τούρκο σκηνοθέτη, ζωγράφο και συγγραφέα Tayfun Pirselimoglu με τίτλο «Άνεμος από την Πόλη» πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 28 Μαρτίου 2012 στην Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το αφιέρωμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό “Κακές Παρέες” (www.badcrowd.eu) και την Τουρκική εταιρεία παραγωγής Zuzi Films (www.zuzifilm.com).

Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει τις τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους του Τ.Pirselimoglu “Innowhereland”, “Riza”, “Haze” & “Hair”, οι οποίες έχουν συμμετάσχει στα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου (Berlinale, Διεθνές lΦεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, κ.ά.).

Όλες οι ταινίες του Tayfun Pirselimoglu έχουν λάβει βραβεία σε διάφορες κατηγορίες – καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου, πρώτου ανδρικού και πρώτου γυναικείου ρόλου, καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερου σκηνοθέτη και άλλα βραβεία από διεθνείς ενώσεις κριτικών κινηματογράφου. Στο αφιέρωμα επίσης θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι δύο μικρού μήκους ταινίες του “My Uncle” και “Silent is Golden”.

Ο Tayfun Pirselimoglu είναι επίσης ένας ταλαντούχος ζωγράφος. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης και έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις σε περισσότερες από 15 πόλεις ανά τον κόσμο, ενδεικτικά αναφέροντας τις Κωνσταντινούπολη, Βιέννη, Βουδαπέστη, Ταλίν, Άγκυρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων ζωγραφικής του καλλιτέχνη στους χώρους της Ταινιοθήκης.

Κατά τις εκδηλώσεις «Άνεμος από την Πόλη» θα ανακοινωθεί επίσης η έναρξη της παραγωγής της νέας ταινίας του Tayfun Pirselimoglu “I’m not him”, μια διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας, Γαλλίας και Γερμανίας. Επισημαίνεται ότι οι τελευταίες ταινίες του “Haze” και “Hair” ήταν επίσης Ελληνοτουρκικές συμπαραγωγές.

Πρόγραμμα προβολών 
Πέμπτη 22/3
19.00: Η Ριζά
21.30: Η Περούκα

Παρασκευή 23/3
19.00: Η σιωπή είναι Χρυσός
21.30: Στο Πουθενά

Σάββατο 24/3
19.00: Η Ριζά
21.30: Η Περούκα

Κυριακή 25/3
19.00: Ο θείος μου
21.30: Το πούσι

Δευτέρα 26/3
19.00: Στο Πουθενά
21.30: Η περούκα

Τρίτη 27/3
19.00: Η σιωπή είναι χρυσός
21.30 Ριζά

Τετάρτη 28/3
19.00: Ο θείος μου
21.30: Το πούσι

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b