MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Το έκτο πάτωμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πιο επίκαιρο από ποτέ, το θεατρικό έργο «Έκτο πάτωμα» του Alfred Gehri παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην αίθουσα Θέατρο σε διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου και σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη.

Monopoli Team

Εν μέσω οικονομικής κρίσης του ’30, μια ομάδα ανθρώπων -μικρογραφία ολόκληρης κοινωνίας- συνυπάρχει στο έκτο πάτωμα μιας παρισινής πολυκατοικίας. Έτσι παρακολουθούμε τη ζωή αυτών των ανθρώπων να ξετυλίγεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τα πάθη και πάνω από όλα τα όνειρά τους. Όνειρα μικρά και μεγάλα, όνειρα που τους δίνουν τη δύναμη να αντέξουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Μόνο που μέσα στην πορεία του έργου, θα συνειδητοποιήσουν ότι πάνω και πέρα από τα όνειρα -που δυστυχώς τόσο σπάνια γίνονται πραγματικότητα- υπάρχει η αγάπη, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αίσθηση ότι παραμένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και μόνο μέσα από αυτή την αίσθηση μπορούμε να βγούμε αληθινοί νικητές στο παιχνίδι της ζωής.

Η παράσταση χρησιμοποιεί τη φόρμα του μιούζικαλ για να ζωντανέψει αυτή την ιστορία που εκτυλίσσεται «πριν από τον πόλεμο, κάπου στο Παρί», αλλά θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να συμβαίνει και κάπου στην Αθήνα του 2012.

Τα γνωστά τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου ( «Τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποιά χρονιά», «Το τραγούδι της κουτσομπόλας», «Το τραγούδι της ζήλειας», «Η κουπαστή»), γίνονται ο άξονας μιας παράστασης που συνδυάζει την πρόζα με ζωντανή μουσική και πολύ χορό.

Συντελεστές:
Διασκευή: Άννα Παναγιωτοπούλου
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Μουσική διδασκαλία –
Ενορχήστρωση: Αλέξης Πρίφτης
Χορογραφία: Βάλια Παπαχρήστου
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος
Μουσική επένδυση: Διονύσης Καλογερόπουλος
Ηχητική επένδυση: Άρης Γεροντάκης
Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Σκρουμπέλου
Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Μητροπούλου
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Κύρης

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/kr-xWhXwTv0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άννα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη


Παίζουν: Τζίνα Αλιμόνου, Αιμιλία Βασιλακάκη, Αρης Γεροντάκης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Ευγενία Δημητροπούλου, Διαμαντής Καραναστάσης, Μαριλού Κατσαφάδου, Ασπασία Κοκόση, Ρούλα Μανιάτ, Γιάννης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Τσολάκης, Γιάννης Στεφόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b