MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Ο κουλοχέρης του Σποκεϊν στο θέατρο Αργώ

Το έργο του βραβευμένου συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα παρουσιάζεται στο θέατρο Αργώ. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία σε «πραγματικό» χρόνο 90 λεπτών.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η «σκοτεινή» -όπως χαρακτηρίστηκε από τον Αμερικάνικο Τύπο- κωμωδία εκτυλίσσεται μέσα στο δωμάτιο ενός φτηνού ξενοδοχείου. Ο Καρμάικλ, ένας ανάπηρος και συνεσταλμένος άνθρωπος, ψάχνει εδώ και 32 χρόνια ανάμεσα σε εμπόρους που διακινούν πτώματα, να βρει το κομμένο αριστερό χέρι του και μπλέκει με ένα ζευγάρι απατεώνων και ένα ρεσεψιονίστα.

Το τελευταίο έργο του Ιρλανδού Μάρτιν ΜακΝτόνα «A Behanding in Spokane» (2010) την περασμένη σεζόν έκανε τεράστια επιτυχία στο Broadway της Νέας Υόρκης με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με ΟΣΚΑΡ Κρίστοφερ Γουόκεν. Ο Βρετανός ηθοποιός ήταν υποψήφιος για το βραβείο Tony Α’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην παράσταση, ενώ δήλωσε: «Το έργο μιλάει για το καλό πίσω απ’ τη σκληρή και τραχιά του γλώσσα. Είναι άνθρωποι του περιθωρίου που με τον τρόπο τους παλεύουν και είναι τίμιοι. Δεν είναι τρελοί αλλά παράξενοι».

Η παράσταση σκηνοθετείται απ’ τον Νίκο Χανιωτάκη, είναι συμπαραγωγή της Θεατρικής Εταιρείας «Μυθωδία» και της Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Αργώ».

Συντελεστές
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νίκος Χανιωτάκης
Σκηνικά: Μαντώ Ψυχουντάκη
Κοστούμια: Αλεξία-Γκλόρια Σαπέρα
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεράσιμος Σκαφίδας
Μακιγιάζ: Ελένη Χανιωτάκη

Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα (Martin McDonagh), επιτυχημένος Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης κινηματογράφου, θεωρείται ένα απ’ τα πιο πολύπλευρα ταλέντα της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει καταξιωθεί από νεαρή ηλικία και τα πολυβραβευμένα θεατρικά του κάνουν τεράστια επιτυχία τόσο στην πατρίδα του όσο και στο εξωτερικό.

Θέατρο: 
«Η βασίλισσα ομορφιάς» (1996), «Ιρλανδέζικο Κρανίο» (1997), «Μοναξιά στην Άγρια Δύση» (1997), «Ο σακάτης του Ίνισμαν (1997), «Ο υπολοχαγός του Ίνισμορ» (2001), «Ο Πουπουλένιος» (2003)

Κινηματογράφος:  In Bruges (2008) (σενάριο και σκηνοθεσία)

Θεατρικές διακρίσεις (οι πιο σημαντικές)
• 2003 βραβείο Ολίβιε καλύτερης νέας κωμωδίας («Ο υπολοχαγός του Ίνισμορ»)
• 2004 βραβείο Ολίβιε καλύτερου νέου θεατρικού έργου («Ο πουπουλένιος»)
• 2005 βραβείο Drama Desk Award εξαιρετικού θεατρικού έργου («Ο πουπουλένιος»)
• 2005 υποψήφιος για βραβείο Τόνυ καλύτερου θεατρικού έργου («Ο υπολοχαγός του Ίνισμορ» σε παραγωγή του Μπρόντγουεϊ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Σκηνοθεσία: Νίκος Χανιωτάκης


Παίζουν: Τάκης Σπυριδάκης, Κατερίνα Γερονικολού, Γεράσιμος Σκαφίδας, Σαμουήλ Ακίνολα

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b