MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Yasou Aida στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου η Neuköllner Oper σε συνεργασία με την Εταιρεία Μουσικού Θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων» παρουσιάζει μια νέα διασκευή της όπερας Αΐντα του Τζουζέπε Βέρντι με τίτλο «Yasou Aida» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Monopoli Team

Το έργο επιχειρεί μια ενίσχυση των ελληνογερμανικών σχέσεων σε περίοδο οικονομικής και πολιτικής κρίσης, διαμέσου της αναφοράς σε ένα από τα εμβληματικά έργα της αποικιοκρατικής περιόδου της Ευρώπης, την Αΐντα του Βέρντι. Στην Αΐντα, ο ηγεμονικός, αποικιακός λόγος του ύστερου 19ου αιώνα (οι «πολιτισμένοι» Αιγύπτιοι κατακτητές και οι «βάρβαροι» Αιθίοπες κατακτημένοι…) βρίσκεται σε πλήρη εκδίπλωση, «φυσικοποιημένος», θα έλεγε κανείς, διαμέσου της προβολής του σε ένα μακρινό αφρικανικό παρελθόν.

Στην εποχή μας, αντίστοιχα, παρατηρούμε να νομιμοποιείται η λήψη σκληρών πολιτικών αποφάσεων που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, διαμέσου της αναφοράς σε έναν, στην ουσία του, μετααποικιακό λόγο που βρίθει φαντασιακών αναπαραστάσεων (οι «εργατικοί» Βόρειοι και οι «τεμπέληδες» Νότιοι, οι «πειθαρχημένοι» Γερμανοί και οι «άσωτοι» Έλληνες…).
Το Yasou Aida αναμετράται με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της οπερατικής παραγωγής επιχειρώντας να προβάλει σ’ αυτό σύγχρονες ανησυχίες μιας περιόδου κρίσης. Δίνει, ταυτόχρονα, δεξιοτεχνικές λύσεις στο πρόβλημα της παρουσίασης ενός ογκώδους έργου με λίγα μέσα.

Συντελεστές
Χαράλαμπος Γωγιός Μουσική προσαρμογή – Μουσική διεύθυνση
Δημήτρης Δημόπουλος Κείμενο
Αλέξανδρος Ευκλείδης Ιδέα – σκηνοθεσία
Andrea Nolte Σκηνικά – κοστούμια
Bernhard Glocksin Δραματουργία

Χορωδία:
Σοπράνο: Λυδία Ζερβάνου/Ελπινίκη Ζερβού
Άλτο: Anna Warnecke/Sirin Kilic
Τενόρος: Fabian Martino/Alexander Sascha Nikolic
Μπάσος: Αρκάδιος Ρακόπουλος/Βασίλης Τσανακτσίδης

Μουσικοί: Stefan Klemm, Anja-Susann Hammer, Petra Kießling, Alexandra Hofrichter

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τζουζέππε Βέρντι
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης


Παίζουν: Λυδία Ζερβάνου, Ελπινίκη Ζερβού, Fabian Martino, Alexander Sascha Nikolicć, Anna Warnecke, Sirin Kilic, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Βασίλης Τσανακτσίδης, Μάρια Ντεβιτζάκη, Michael Brieske.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b