MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί “Ψευδαισθήσεις” στο θέατρο του Λευτέρη Βογιατζή

Από τη Ρωσία με αγάπη και με θέμα του την αγάπη, έρχεται το νέο έργο που θα σκηνοθετήσει η Κατερίνα Ευαγγελάτου στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Πρόκειται για το τελευταίο έργο του βραβευμένου ρώσου συγγραφέα Ιβάν Βιριπάγιεφ με τον προσωρινό τίτλο τίτλο “Ψευδαισθήσεις”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στα μέσα Απριλίου. Το καστ αποτελείται από τέσσερα μέλη: τους Παντελή Δεντάκη, Αλεξία Καλτσίκη, Βασίλη Κουκαλάνι, οι οποίοι έπαιζαν πέρσι στο Θερμοκήπιο του Χάρολντ Πίντερ στο ίδιο θέατρο, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, καθώς και την Ηλέκτρα Νικολούζου.

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο έργο, στην ουσία ένα “Μη έργο”, όπως το χαρακτήρισε η Κατερίνα Ευαγγελάτου. Τα τέσσερα πρόσωπα στην σκηνή αφηγούνται τις ιστορίες των δύο παντρεμένων ζευγαριών, από την στιγμή που γνωρίσθηκαν μέχρι την ημέρα που πεθαίνουν. Τη σχέση των αφηγητών με τα άτομα, για τα οποία μιλάνε, δεν την μαθαίνουμε ποτέ. Παράλληλα, η μορφή του έργου είναι σαν ένας φιλοσοφικός αγώνας λόγου περί αγάπης.

Ο συγγραφέας του έργου, Ιβάν Βιριπάγιεφ (38 ετών), είναι ιδιαιτέρως πετυχημένος και με διεθνή αναγνώριση. Το συγκεκριμένο έργο του είναι “ολόφρεσκο”, όπως το χαρακτήρισε η σκηνοθέτης, καθώς έκανε πρεμιέρα στη Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2011. Και ενώ έχουν περάσει μόλις δύο μήνες αφότου πρωτοανέβηκε στην σκηνή, παίζεται ήδη με τεράστια επιτυχία στο Χάιμνιτς της Γερμανίας, στην Βαρσοβία, στη Ζυρίχη και στο Εδιμβούργο. “Οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ σημαντικό έργο” δήλωσε η Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Στην Ελλάδα έχουν ανέβει δύο άλλα έργα του Βιριπάγιεφ, το “Γένεσις 2” και το “Οξυγόνο”. Η παραγωγή των “Ψευδαισθήσεων” είναι της νέας Σκηνής του Λευτέρη Βογιατζή.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b