MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα πιο δυνατά events του τριημέρου 10-12 Φεβρουαρίου!

Πλούσια είναι αυτό το τριήμερο η ατζέντα του πολιτισμού. Πολλές οι προτάσεις από τη μουσική σκηνή και ο καθένας μπορεί να διαλέξει. Από τους Σπυριδούλα μέχρι τον Μύρωνα Στρατή και από Λεωνίδα Καβάκο μέχρι τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Επίσης, ο κινηματογράφος παίζει δυνατά με δύο σπουδαίες ταινίες. Κι αν δεν μας φτάνει η σινεφίλ μαγεία, μπορούμε να δούμε πραγματικούς μάγους στο Badminton.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

– Οι συνοδοιπόροι του Έλληνα θρύλου της rock Παύλου Σιδηρόπουλου, που έγραψαν την δική τους ιστορία, κλείνουν 35 χρόνια! Το συγκρότημα Σπυριδούλα γιορτάζει τα 35 χρόνια live εμφανίσεων με μια συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

– Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μαζί του η Ανδριάννα Μπάμπαλη επιστρέφει στην νυχτερινή Αθήνα πιο ανανεωμένος, ώριμος και συναισθηματικός από ποτέ. Με ολοκαίνουργιο άλμπουμ, πρώτη εμφάνιση σε μουσική σκηνή, αυτήν του Ζυγού, με μια απρόσμενη συνεργασία!

ΘΕΑΤΡΟ

-Πάμε στου Κουτρούλη το γάμο, αλλά αυτή τη φορά κυριολεκτικά και όχι ειρωνικά. Η παράσταση στο Εθνικό θέατρο με κεντρικό χαρακτήρα το ράφτη Μανώλη Κουτρούλη που ερωτεύεται την Ανθούσα, κόρη μεσοαστικής οικογένειας, που, με την σειρά της, είναι ερωτευμένη με το Λεωνίδα, έναν νεαρό αστυνόμο. Για να αποφύγει τον επίδοξο γαμπρό χωρίς να εναντιωθεί στη θέληση του πατέρα της, η Ανθούσα βάζει ως όρο για το γάμο να γίνει ο αγράμματος Κουτρούλης υπουργός. Ο Κουτρούλης αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του προτείνονται…. Κουτρούλης ο Νίκος Καραθάνος.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

-Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες σολίστες, ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει σονάτες για βιολί και για πιάνο ενός από τους κολοσσούς της μουσικής, του μεγάλου Μπετόβεν. Μαζί του στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ο πιανίστας Ενρίκο Πιάτσε.

-Συνεργάτης του Γιάννη Αγγελάκα και frontman των Εν Πλω. Τι άλλο χρειάζεται, για να πας σε συναυλία του; Με αφορμή, αλλά και όχι μόνο, την επανακυκλοφορία του δίσκου των θρυλικών Εν Πλω με τον ομώνυμο τίτλο, ο Ντίνος Σαδίκης κατεβαίνει στην Αθήνα για δυο συναυλίες στο χαμηλό stage του Bar2 των Εξαρχείων.

-Ο Σταυρός του Νότου PLUS ζωντανεύει με την πιο feelgood νεανική παρέα της νυχτερινής Αθήνας, τους Μύρωνα Στρατή, τον Ησαΐα Ματιάμπα και Παναγιώτη Τσακαλάκο.
Ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαΐας Ματιάμπα και ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και όλοι μαζί, ανακαλύπτοντας τις κοινές μουσικές τους αγάπες, ετοιμάζουν ένα κεφάτο, εξαντλητικό, νεανικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου


ΘΕΑΤΡΟ

– Φεστιβάλ μαγείας, δεξιοτεχνίας και φαντασμαγορίας στο Badminton! Έξι κορυφαίοι μάγοι και ταχυδακτυλουργοί του κόσμου αυτή τη στιγμή, εμφανίζονται στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μαγείας. Όλοι θα επιχειρήσουν να φτάσουν στα όρια τους, ή και πέρα από αυτά και υπόσχονται να ταξιδέψουν το κοινό σε περιοχές της συνείδησης όπου το αληθινό και το φανταστικό περιπλέκονται. Χιούμορ και πολλές εκπλήξεις για το κοινό δημιουργούν ένα μοναδικό performance που καθηλώνει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Θεατρικά εφέ και στοιχεία stand up comedy και παντομίμας κάνουν το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μαγείας αυτό που πολλοί ονομάζουν A Lifetime Experience.

ΣΙΝΕΜΑ

Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι. Σπουδαίοι πρωταγωνιστές (Γκάρι Όλντμαν και Κόλιν Φερθ) σε ένα αξιόλογο κατασκοπικό θρίλερ του Τόμας Άλφρεντσον. Ένας πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών, τον οποίο ερμηνεύει ο Όλντμαν, αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν διπλό πράκτορα που πουλάει μυστικά της Αγγλίας στη Σοβιετική Ένωση. Για να τον ανακαλύψει, αρχίζει ένα δύσκολο σκακιστικό παιχνίδι με τον Κάρλα, τον Σοβιετικό ομόλογό του σ’ έναν αμείλικτο πόλεμο, όπου δεν υπάρχουν καλοί και κακοί…

– Τα πάντα γύρω από την εξάρτηση στο σεξ! Προκλητικό, σύγχρονο και δυνατό, το Shame του Στιβ ΜακΚουίν αποτελεί μια πολύ σημαντική σινεφίλ πρόταση και από πολλούς θεωρείται μια από τις ταινίες της χρονιάς. Ο Μάικλ Φασμπέντερ στο ρόλο ενός άνδρα εξαρτημένου στη σεξουαλική ηδονή, κερδίζει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία του, ενώ πολύ καλή είναι και η Κάρι Μάλιγκαν.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b