MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Πατρίδες στο Εθνικό θέατρο

Το έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Πατρίδες» ανεβαίνει στη νέα σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού θεάτρου, με σκοπό να υπενθυμίσει στο κοινό τα δεινά του ελληνισμού και τις δυσκολίες της μετανάστευσης.

Monopoli Team

Η παράσταση αποτυπώνει όσο καλύτερα γίνεται τη σχέση ανάμεσα στη μετανάστευση και την ελληνική κοινωνία όπως την παρουσίασαν μάρτυρες και άλλες πηγές.

Οι ίδιοι οι δημιουργοί τονίζουν: «Με το έργο «Πατρίδες» προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό καθ’ εαυτό το θέμα του μετανάστη. Όχι τον μετανάστη όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς. Τον μετανάστη όπως αντιλαμβάνεται ο ίδιος τον εαυτό του. Μαζεύοντας αυθεντικό υλικό από διάφορες πηγές στήσαμε ένα έργο «ντοκουμέντο», όπου δεν γράψαμε ούτε μια λέξη επινοημένη από μας. Διαλέξαμε και μοντάραμε αποσπάσματα από πραγματικές μαρτυρίες ελλήνων και ξένων μεταναστών από βιβλία, συνεντεύξεις και αδημοσίευτες μαρτυρίες και στήσαμε μια βιογραφία, ώστε να δείξουμε την ιστορία και τις περιπέτειες ενός ξεριζομένου».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρος Καραγιάννης
Δραματολόγος παράστασης: Βιβή Σπαθούλα

Εθνικό θέατρο: Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Τηλ. 210 5288170, 2105288171

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου


Παίζουν: Μπακάρ Χουσεΐν Αλ Μπακάρ, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Θανάσης Ευθυμιάδης, Αρίφ Μουχαμάντ Ιργάν, Σταύρος Καραγιάννης, Ελένη Κοκκίδου, Παναγιώτης Τσεβάς, Ταξιάρχης Χάνος, Μπερκάτ Χοσεïνί

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b