MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Αιδοίου μονόλογοι

Μετά την περσινή επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, η πολυπολιτισμική ομάδα ‘ΤΑΝΑ’ ολοκληρώνει τον φετινό κύκλο παραστάσεων της ανανεωμένης βερσιόν του βραβευμένου έργου “Αιδοίου Μονόλογοι” της Αμερικανίδας Eve Ensler στο θέατρο Badminton με δύο τελευταίες παραστάσεις στις 2 και στις 9 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Το έργο εξυμνεί με χιούμορ και ευαισθησία την σεξουαλικότητα και τη δύναμη της γυναίκας. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Αγάθης Δαρλάση, η Αμερικανίδα ηθοποιός Monica McShane, η Αγγλίδα ηθοποιός Isobel Pravda, και η Ελληνίδα ηθοποιός Χριστίνα Μητροπούλου ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους, ώστε να ξαναφέρουν τη μοναδική δίγλωσση παράσταση στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή. Φέτος, οι τρεις ηθοποιοί, με την παρουσία του μουσικοσυνθέτη/performer Χρήστου Αλεξόπουλου, θα σας διασκεδάσουν, θα σας προβληματίσουν και θα σας ταξιδέψουν ανά τον κόσμο στα αγγλικά και τα ελληνικά στη σκηνή Varieté του Badminton.

Πρόκειται για ένα ατίθασο, κωμικό και επίκαιρο έργο το οποίο κλείνει αισίως φέτος τα 10 χρόνια παραστάσεων παγκοσμίως. Το κείμενο είναι βασισμένο σε πραγματικές συνεντεύξεις: περισσότερες από διακόσιες γυναίκες μίλησαν χωρίς ταμπού για το σώμα τους. Οι σύντομοι αυτοί μονόλογοι περνούν από κόσκινο τη γυναικεία σεξουαλικότητα και γίνονται η «κλειδαρότρυπα» των γυναικείων συζητήσεων.

Η θεατρική ομάδα «Τάνα» ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2011 και πρόκειται για την πρώτη και μοναδική ομάδα που ανεβάζει παραστάσεις στα αγγλικά στην Αθήνα. Τα μέλη της προέρχονται από το εξωτερικό ή είναι Έλληνες που έχουν σπουδάσει και ζήσει στο εξωτερικό. Η ομάδα στοχεύει στο να αναπτύξει έναν καλλιτεχνικό διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και άλλες χώρες του κόσμου, φέρνοντας το ξενόγλωσσο κοινό στα δικά μας θέατρα, καθώς και τα ελληνικά κείμενα στις ξένες θεατρικές σκηνές.
Η πρώτη εμφάνιση της «Τάνα» ήταν δυναμική, με το έργο «Αιδοίου Μονόλογοι» της Εύα Ένσλερ. Το έργο παρουσιάστηκε δίγλωσσα τον Απρίλιο του 2011 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέσα σε λίγες μόνο παραστάσεις, όλες sold-out, η «Τάνα» συγκέντρωσε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για λογαριασμό της WIN Hellas, ιδρύματος αποκατάστασης κακοποιημένων γυναικών. Φέτος, το θέατρο παρουσιάζεται στο χώρο Varieté του Badminton Theatre, σε ένα ευχάριστο χώρο με μπαρ και τραπέζια, σε στυλ καμπαρέ και με ύφος stand-up comedy.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Αγάθη Δαρλάση
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έρση Βασιλεία
Εμφανίζονται: Μόνικα ΜακΣέιν, Ισομπέλ Πράβντα, Χριστίνα Μητροπούλου
Μουσική & πιάνο: Χρήστος Αλεξόπουλος
Κοστούμια: Andria Papadopoulou
Video: Madbox Entertainment
Παραγωγή: Τana, με τη συμμετοχή της Playroom Theatre

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Eve Ensler
Σκηνοθεσία: Αγαθή Δαρλάση


Παίζουν: Μόνικα ΜακΣέιν, Ισομπέλ Πράβντα, Χριστίνα Μητροπούλου.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b