MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Μεταπολίτευση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου η ανερχόμενη χορογράφος Μέντη Μέγα και η ομάδα Φοra παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά «Μεταπολίτευση» στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Monopoli Team

Με το έργο αυτό η χορογράφος στοχεύει στο βαθύτερο στρώμα εμπειριών του θεατή επιχειρώντας μέσα από ποιητικές φόρμες μια διαφορετική προσέγγιση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Πραγματοποιώντας συνεντεύξεις με ανθρώπους της γενιάς του Πολυτεχνείου, ανατρέχοντας στις δικές της παιδικές μνήμες καθώς και εκείνες των χορευτριών της, και κάνοντας χρήση αρχειακού κινηματογραφικού υλικού από ιστορικές στιγμές της Μεταπολίτευσης, η χορογράφος πλάθει μια χορευτική αφήγηση όμορφη, ποιητική και γεμάτη από αμφίσημες εικόνες που γοητεύουν και προβληματίζουν τον θεατή. Η παράσταση προκαλεί το κοινό να βυθιστεί σε μια λίμνη αναμνήσεων, εικόνων και μουσικής από την εποχή της μεγάλης ελπίδας. Στο ταξίδι αυτό, οικείες μνήμες καθίστανται ανοίκειες, χιλιοτραγουδισμένοι στίχοι αλλοιώνονται και γνωστά συνθήματα αποκτούν νέες σημασίες προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα.

Στην παράσταση συμμετέχουν τρεις σπουδαίες Ελληνίδες χορεύτριες, η Όλια Λυδάκη, η Κατερίνα Μπέλλα και η Χαρά Κότσαλη, που επί σκηνής χορεύουν, τραγουδούν και σφραγίζουν με τη έντονη σκηνική τους παρουσία τη δυνατή ποιητική εμπειρία που προσφέρει το έργο.

Μια παράσταση που ενώνει το πρόσφατο παρελθόν με το παρόν και επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: Τελικά τί έχει εγγράψει πάνω στο ίδιο μας το σώμα η Μεταπολίτευση;

Η Φora ιδρύθηκε το 2008 από τη Μέντη Μέγα και το συγγραφέα Μανώλη Ανδριωτάκη. Βασική αρχή της ομάδας είναι το έργο της να συνδέεται με τη σύγχρονη πραγματικότητα και να επιχειρεί ερμηνείες της σύνθετης επικαιρότητας, ενώ σταθερή επιδίωξη της χορογράφου είναι να συμβάλλει στη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην πρακτική και τη θεωρητική προσέγγιση της χορευτική πράξης. Χαρακτηριστικό των παραγωγών της ομάδας είναι η μίξη των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιεί, με κινητήτρια όμως πάντα δύναμη το σώμα και την κίνηση.
 
Συντελεστές
Σύλληψη-Χορογραφία: Μέντη Μέγα
Δραματουργία: Μανώλης Ανδριωτάκης
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Μάρθα Μαυροειδή
Βίντεο: Αλέξανδρος Μιστριώτης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κοστούμια: Κωνσταντίνα Βαφειάδου
Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου
Γραφιστική επιμέλεια φωτογραφιών: Design by Front, Σάκης Στριτσίδης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μέντη Μέγα


Παίζουν: Όλια Λυδάκη, Κατερίνα Μπέλλα, Χαρά Κότσαλη.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b