MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

“Θα κάνω ό,τι μου καπνίσει”, κοινωνική δράση

Η θεατρική δράση με τίτλο “Θα κάνω ό,τι μου καπνίσει” διοργανώνεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Βασιλικό Θέατρο στοχεύοντας στην προβολή του μηνύματος για τη διακοπή του καπνίσματος.

Monopoli Team

Στο έργο θα παρουσιαστούν και προσωπικές ιστορίες που θα διαφωτίσουν τους θεατές για τη λεγόμενη “νόσο των καπνιστών” (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια) και θα προτρέψουν όσους επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Στη θεατρική δράση μέσω της αφήγησης, το κοινό θα δει τη σταδιακή μεταμόρφωση της Αθανασίας σε “Αναστασία”, μιας γυναίκας που μπορεί να ξαναγεννηθεί, απλά διακόπτοντας το κάπνισμα. Όλα αυτά, σε μια συνεχή εναλλαγή εικόνας και λόγου, καθώς η ροή των εικόνων με τη βοήθεια βιντεοπροβολής θα συναντιέται με τη δυναμική του ζωντανού λόγου που θα εκφέρεται από μια ηθοποιό. Το αποτέλεσμα θα είναι άλλοτε σοβαρό και άλλοτε χιουμοριστικό αποπνέοντας μια αίσθηση δύναμης, αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας.

Η κοινωνική δράση “Θα κάνω ό,τι μου καπνίσει” ξεκινά τις παραστάσεις και στο Βασιλικό Θέατρο στις 10 Φεβρουαρίου 2012, πριν την έναρξη της παράστασης “Μαντάμ Σουσού”. Η πρώτη παρουσίαση έγινε στη Μονή Λαζαριστών, στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός, στις 10/11/2011.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Επιμέλεια σκηνικού χώρου-Κοστούμια: Στέλλα Ράπτη
Μουσική: Βασίλης Στεργίου
Δημιουργία βίντεο: Άντα Λιάκου
Οργάνωση Παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου
Παίζoυν: Μαριάννα Τάντου, Αμαλία-Ελευθερία Ταταρέα, Μαρίζα Τσάρη

Στα βίντεο της παράστασης εμφανίζονται ο Ηλίας Κοτόπουλος και η μικρή Μελίνα Παρίση.
Στις ηχογραφήσεις της παράστασης ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών Ιφιγένεια Δεληγιαννίδου, Νίκος Καπέλιος, Χρήστος Παπαδημητρίου, Μαριάννα Τάντου, Μαρίζα Τσάρη, Γιάννης Χαρίσης.

Βασιλικό Θέατρο:
Πλατεία Λευκού Πύργου
Τηλέφωνο: 2315200200

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αμαλία Κοντογιάννη - Κωνσταντίνα Ματζίρη
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Ματζίρη


Παίζουν: Μαριάννα Τάντου, Αμαλία-Ελευθερία Ταταρέα, Μαρίζα Τσάρη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b