MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Λουκάνικος: Ο Έλληνας σκύλος της χρονιάς από Time!

Διεθνής διασημότητα από το Time έγινε ο Λουκάνικος, που συμμετέχει σχεδόν σε όλες τις διαδηλώσεις της Αθήνα, μυρίζει δακρυγόνα, αλλά δεν “μασάει”, είναι συνέχεια δίπλα στους άλλους διαδηλωτές και είναι… σκύλος!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το 2011 ήταν χρονιά διαδηλώσεων, όχι μόνο λόγω των μνημονίων στην Ευρώπη και των κινημάτων αγανάκτησης που προκάλεσαν στα λαϊκά στρώματα, αλλά- κυρίως- λόγω της Αραβικής Άνοιξης. Το περιοδικό Time δεν μπορούσε να μην κάνει ειδικό αφιέρωμα στους διαδηλωτές διαφόρων χωρών, μέσα στις οποίες ενέταξε, όπως ήταν αναμενόμενο, την Ελλάδα.

Αυτό που δεν περίμενε κανείς ήταν ότι θα έβαζαν ένα συμπαθέστατο σκύλο, ως εκπρόσωπο του Έλληνα διαδηλωτή και πρόσωπο της χρονιάς για τη χώρα μας. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Λουκάνικο ή Θόδωρο. Σε κάποια δημοσιεύματα τον αναφέρουν και Κανέλλο, ενώ άλλοι- πιο ειδικοί, καθώς ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και τον θεωρούν “σύντροφο”, τον αποκαλούν διάδοχο του Κανέλλου.

Όπως λέγεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευση στο ">Youtube για τον Λουκάνικο, από αντιεξουσιαστή: “Ο Θόδωρος ή με το παρατσούκλι Λουκάνικος είναι ο άξιος συνεχιστής του Κανέλλου. Ένας σκύλος με ταξική συνείδηση που επιτίθεται μόνο σε μπάτσους και ασφαλίτες. Αγαπημένος σύντροφος, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή στις πορείες,έτοιμος να συγκρουστεί και να πετάξει μακριά,αρπάζοντας με τα δόντια του,τα δακρυγόνα.”

Όπως βλέπουμε, δεν χάνεται ποτέ μια χρυσή ευκαιρία για προπαγάνδα- έστω και προπαγάνδα του χαβαλέ. Πάντως, εγώ προσωπικά, το βρίσκω κομμάτι δύσκολο να πιστέψω ότι ένας σκύλος απέχτησε ταξική συνείδηση!

Άλλωστε, η πιο γνωστή χρήση σκύλου ως μέσου προπαγάνδας πραγματοποιήθηκε από την Σοβιετική Ένωση, η οποία έστειλε την “ταλαίπωρη” Λάικα στο διάστημα, ως πειραματόζωο. Ήταν το πρώτο σκυλί που ταξίδεψε και φυσκά πέθανε στο διάστημα. Η όλη ιστορία ήταν να μην στείλουν άνθρωπο, για να μην σκοτωθεί. Όμως η Λάικα έμεινε θρυλική. Από την Σοβιετική Ένωση αντιμετωπίσθηκε ως μια ηρωική φιγούρα.

Υπήρξε προπαγάνδα και από το Δυτικό μπλοκ. Αυτοί τα έβαλαν με το “σιδηρούν παραπέτασμα”, όπως αποκαλούσαν τους Σοβιετικούς, διότι θανάτωσαν έναν σκύλο, χρησιμοποιώντας τον ως πειραματόζωο του διαστημικού τους προγράμματος. Λες και οι εταιρείες και τα πανεπιστήμια της Δύσης δεν θανατώνουν τόσα ζώα, για τα πειράματά τους!

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b