MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η τρέλα με την μιντιομαγειρική- Ο Γκιωνάκης και ο 50 Cent!

Κοντεύουμε να γίνουμε σαν τον Γκιωνάκη στον “Αχόρταγο” του Ψαθά, που, όντας θεόφτωχος στην αρχή της ταινίας, χόρταινε κοιτάζοντας τις τούρτες στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων. Εμείς, με την οικονομική κρίση, χορταίνουμε πια “μπανίζοντας” μόνο σπεσιαλιτέ στα διάφορα κανάλια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αυτός ο βομβαρδισμός μαγειρικής και διαγωνισμών μαγειρικής δεν είναι- φυσικά- ελληνική παντέντα. Παγκοσμίως διάσημοι Βρετανοί σεφ, όπως ο Jamie Oliver και ο Gordon Ramsay, κάνανε τα τηλεοπτικά πλατό μαγειρεία ή το αντίστροφο.

Αμερικάνικες εκπομπές, όχι μόνο με συνταγές, αλλά και διαγωνισμοί μαγειρικής, με όλη την ένταση ενός “σπορ” πρωταθλητισμού, αλλά και την αγριότητά του, ιδίως όταν κάποια θαλασσινά θανατώνονται την ώρα που μαγειρεύονται.

Και στην Ελλάδα, από το Μαμαλάκη και τη Βέφα, η μιντιομαγειρική προχώρησε και έγινε πιο θεαματική. Φτάσαμε, έτσι, στο Master Chef και το Master Chef Junior. Και όλοι αυτοί, σε Ελλάδα και παγκοσμίως, δεν μείνανε φυσικά στα τηλεοπτικά πλατό, αλλά γεμίσανε τα βιβλιοπωλεία τσελεμεντέδες. Το φαγητό πουλάει ως είδος ηδονοβλεψίας, πλέον, τόσο, όσο και ως είδος κατανάλωσης.

Σε αυτό το μιντιομαγειρικό πανηγύρι μυρίζονται φράγκα και μπαίνουν άνθρωποι, που δεν το περιμένεις. Ίσως η πιο απρόσμενη συνεισφορά στον τομέα των βιβλίων μαγειρικής να προέρχεται από τον πολλά βαρύ 50 Cent. Ο σκληροτράχηλος raper, που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει κι αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα στα τραγούδια του, θα εκδώσει ένα βιβλίο για … υγιεινή διατροφή (και όχι διαστροφή).

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2013 από την Avery Books θα εκδοθεί το πόνημα του δημοφιλούς rapper με τίτλο Formula 50: A 6-Week Total Body Transformation Plan. Για να γίνεις σφίχτης σαν τον 50Cent, απαιτείται ειδική διατροφή.

Ποιός ξέρει; Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ίσως σε λίγο καιρό να δούμε τον Eminem να παρουσιάζει την αμερικάνικη εκδοχή του Master Chef Junior.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b