MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ

Ιστορίες για αρκούδες του Άντον Τσέχωφ

Έως τις 4 Δεκεμβρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ιστορίες για αρκούδες», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Πρόκειται για τα τρία μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ: «Πρόταση γάμου», «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και «Η αρκούδα», που παρουσιάστηκαν με επιτυχία από το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης, την άνοιξη του 2011 κατά τη διάρκεια δίμηνης περιοδείας.

Monopoli Team

Μέσα από την θεατρική παράσταση προβάλλεται όλος ο παραλογισμός της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων, όταν αυτή διαστρεβλώνεται από τη διαβρωτική δύναμη του χρήματος, συμπυκνωμένος με αριστοτεχνικό τρόπο σε τρία μονόπρακτα του «πατέρα του σύγχρονου θεάτρου». Ο Τσέχωφ στα πιο μεγάλα του κέφια, χαρίζει άφθονο γέλιο που δεν εξατμίζεται μόλις κλείσει η αυλαία.

Σημείωμα του Σκηνοθέτη

Τα τρία μονόπρακτα του Τσέχωφ κρατούν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των ηθοποιών του κόσμου για δυο κυρίως λόγους: πρώτον, γιατί δεν υπάρχει δραματική σχολή σε ολόκληρο τον πλανήτη, που να μην περιλαμβάνει στα μαθήματα υποκριτικής κάποιες σκηνές από αυτά τα έργα. Έτσι, ο νέος ή η νέα που θέλει να μάθει την τέχνη του ηθοποιού, έρχεται πολύ νωρίς σε επαφή μαζί τους και ανακαλύπτει, μέσα από αυτά, τα βασικά κλειδιά της “μαστορικής” του θεάτρου.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αυτά τα μονόπρακτα έχουν βοηθήσει κάθε ηθοποιό να συνειδητοποιήσει την ιδιοφυΐα του Τσέχωφ, να συλλάβει την χιουμοριστική, την κωμική διάθεση που διαπερνά όλα του τα έργα -ακόμα κι εκείνα που για πολλές δεκαετίες θεωρήθηκαν και παίχτηκαν, εσφαλμένα, σαν “ψυχοπλακωτικά δράματα”, με αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος ν’ ακούει Τσέχωφ και να το βάζει στα πόδια!..

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Άννα-Μαρία Βάσιακ
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Καλατζόπουλος
Φωτισμοί: Γιάννης Καλατζόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος

«Πρόταση γάμου»
Αλέξανδρος Ζαφειριάδης: Λομώφ
Τάσος Πανταζής: Τσιμπουκώφ
Μαρίνα Χατζηιωάννου: Ναταλία Στεπάνοβνα

«Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού»
Τάσος Πανταζής: Νιούχιν

«Η αρκούδα»
Αλέξανδρος Ζαφειριάδης: Λουκάς
Μαρίνα Χατζηιωάννου: Πόποβα
Τάσος Πανταζής: Σμηρνώφ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άντον Τσέχωφ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος


Παίζουν: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Τάσος Πανταζής, Μαρίνα Χατζηιωάννου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Μαρίνα Χατζηιωάννου, Τάσος Πανταζής.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b