MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Την Τρίτη στο σούπερ-μάρκετ

Η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ) παρουσιάζει από τις 13 Νοεμβρίου 2011 στο Από Μηχανής Θέατρο, το θεατρικό έργο του Εμμάνουελ Ντάρλε, “Την Τρίτη στο σούπερ–μάρκετ”.

Monopoli Team

Πρόκειται για ένα σύγχρονο γαλλικό έργο με έντονα κωμικό χαρακτήρα, βραβευμένο στο Fringe του Εδιμβούργου(2011) και υποψήφιο για βραβείο Molière του Εθνικού Θεάτρου της Γαλλίας. Ο μοναδικός πρωταγωνιστής Φαίδων Καστρής, μονολογεί καθώς δε θέλει πια να κρύβει αυτό που είναι, όποιες και αν είναι οι συνέπειες. Και οι συνέπειες είναι πολλές όταν είσαι τραβεστί σε μια μικρή κοινότητα.

Η Μαρί- Πιέρ είχε να εμφανιστεί στη γειτονιά της παιδικής της ηλικίας από τότε που εγκατέλειψε το πατρικό της σπίτι για να αλλάξει ολοκληρωτικά τον εαυτό της. Αλλά εδώ και λίγους μήνες η μητέρα της πέθανε, ο ηλικιωμένος πατέρας της έμεινε μόνος, και αυτό η Μαρί-Πιέρ δεν μπορούσε να το αγνοήσει. Αποφασίζει λοιπόν να αφιερώσει μια μέρα την εβδομάδα, συγκεκριμένα την Τρίτη, στη φροντίδα του πατέρα της. Κάθε Τρίτη επιστρέφει στο πατρικό της με σκοπό να βοηθήσει τον πατέρα της στις δουλειές του σπιτιού και να κάνουν μαζί τα ψώνια της εβδομάδας. Με την αλλαγή της ταυτότητας της Μαρί-Πιέρ σε άντρα, η συνύπαρξη με τον πατέρα της είναι αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, η δυσκολία κορυφώνεται στο χώρο του σούπερ–μάρκετ, όπου η Μαρί-Πιέρ, είτε μόνη της, είτε με τον πατέρα της αναγκάζεται να δέχεται όλα τα επικριτικά βλέμματα για την αλλαγή της εμφάνισης της.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Εμμανουέλ Νταρλέ

Ο Εμμανουέλ Νταρλέ γεννήθηκε το 1963. Ταξίδεψε πολύ ακολουθώντας τους γονείς του στην Αφρική, τη Λωραίνη και τη γαλλική επαρχία. Το 1977 επιστρέφει στην πρωτεύουσα, για να εγκατασταθεί τελικά στην Ωντ (Καρκασσόν). Σπούδασε κινηματογράφο και στη συνέχεια εργάσθηκε για αρκετά χρόνια σε βιβλιοπωλεία.

Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα: Des Petits Garcons, Un Gâchis, Un des Malheurs, Le Bonheur και πολυάριθμα θεατρικά έργα. Μεταξύ αυτών, το Mardi à Monoprix (την Τρίτη στο σούπερ–μάρκετ), που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου το 2011, το βραβείο Herald Archangel Award και ήταν υποψήφιο δύο φορές στα βραβεία Molière του Εθνικού Θεάτρου της Γαλλίας (2010, 2011). To Mardi à Monoprix γνώρισε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία στο Παρίσι με ερμηνευτή τον Ζαν Κλωντ Ντρέυφους στο ρόλο της Marie Pierre (υποψήφιος για βραβείο Molière) και το Ηνωμένο Βασίλειο με τίτλο Tuesdays at Tescos και τον Σάιμον Κάλλοου στο ρόλο της Pauline.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Εμμάνουελ Ντάρλε
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπερδέκα


Παίζουν: Φαίδων Καστρής

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b