MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Η Τραβιάτα από τη Λυρική Σκηνή σε διάφορους χώρους

Την όπερα του Τζουζέππε Βέρντι παρουσιάζει το Νοέμβριο, η Εθνική Λυρική Σκηνή στα πλαίσια της ενότητας «Όπερα της Βαλίτσας».

Monopoli Team

Από τις 16 έως 18 Νοεμβρίου παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκύζη και από τις 23 μέχρι 25 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετραλώνων στις 20:00

Αυτή η κίνηση, να πραγματοποιείται η όπερα σε μη αναμενόμενους χώρους έχει στόχο να ταξιδέψει η κλασική, ποιοτική μουσική στις γειτονιές της Αθήνας, να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό.

Με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η «’Οπερα της βαλίτσας» ξεδιπλώνει διάφορες ιστορίες, αντί για ορχήστρα χρησιμοποιεί πιάνο, ενώ τα σκηνικά της “χωρούν σε μια βαλίτσα”.

Η Τραβιάτα του Βέρντι, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως. Η Τραβιάτα -δηλαδή η Παραστρατημένη- βασίζεται σε ποιητικό κείμενο του Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε που με τη σειρά του στηρίζεται στο έργο «Η Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά, υιού. Αφορά την ιστορία της Μαρί Ντυπλεσσί, διάσημης εταίρας της παρισινής κοινωνίας, την οποία γνώριζε καλά ο συγγραφέας. Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια: Τότα Πρίτσα
Διδασκαλία & συνοδεία παράστασης: Χρύσανθος Αλισάφης

Πολιτιστικό Κέντρο Γκύζη: Βαφειοχωρείου και Καρολίδου 2, Γκύζη
Πολιτιστικό Κέντρο Πετραλώνων: Αθηνοδώρου 61, Πετράλωνα
τηλ. 210 3711 392-391 /3662081

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης


Παίζουν: Βιολέττα: Έλενα Κελεσίδη (16, 18 /11) & Λουκία Σπανάκη (23, 25 / 11) Αλφρέντο: Αντώνης Κορωναίος (16, 18 /11) & Γιάννης Χριστόπουλος (23, 25/11) Ζερμόντ: Χάρης Ανδριανός (16, 18/11) & Πέτρος Σαλάτας (23, 25/11) Βάγια Κωφού, Μιράντα Μακρυνιώτη, Μαρία Μαυρομμάτη, Νίκος Τσαούσης, Χρήστος Αμβράζης, Γιώργος Ρούπας, Μιχάλης Κατσούλης.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b