MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Leo και Clint εναντίον FBI για τo gay φιλί του J.E.Hoover

Την ιστορία με το gay φιλί στο σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θυμίζουν λίγο οι αντιδράσεις για τη νέα ταινία του Clint Eastwood για τον J. Edgar Hoover, τον θρυλικό αρχηγό του FBI για δεκαετίες, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Leonardo Di Caprio.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το FBI έχει εκφράσει έντονες ανησυχίες για το κατά πόσον ο σκηνοθέτης πλέον Clint Eastwood θα θίξει το θέμα της ομοφιλοφιλίας του Hoover, η οποία βασίζεται- σύμφωνα με τον Οργανισμό- σε ομιχλώδεις φήμες. Από την πλευρά του, ο πρωταγωνιστής Di Caprio σε συνεντεύξεις του μάλλον επιβεβαιώνει τις ανησυχίες του FBI. Και όπως φαίνεται υπάρχει gay φιλί του επικεφαλής του FBI στην ταινία.

Η διαφορά ανάμεσα στην υπόθεση Παπακαλιάτη και στην υπόθεση J.E. Hoover είναι πως η δεύτερη αναφέρεται σε μια σημαντική προσωπικότητα της ιστορίας. Σοκάρει δηλαδή, όχι επειδή- και καλά- προσβάλλει τα χρηστά ήθη, αλλά τον όχι και τόσο χρηστό (κατά πολλούς) Hoover.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι μια προσωπικότητα που σφράγισε τις εξελίξεις- σε προσκήνιο και παρασκήνιο- των ΗΠΑ και κατάφερε να μείνει στη θέση του πάνω από 5 δεκαετίες με 8 διαφορετικούς Προέδρους. Παράλληλα, θεωρείται από τους περισσότερους εξίσου υπεύθυνος με τον Εισαγγελέα Μακάρθυ για το αντικομουνιστικό κυνήγι μαγισσών που εξαπελύθη από τις αμερικανικές αρχές στις αρχές του 50. Είναι μια αρκετά σκοτεινή προσωπικότητα, έτσι κι αλλιώς. Κι επίσης, επειδή ο μακαρθισμός έθιξε πολύ το Hollywood και πολλούς προοδευτικούς ανθρώπους που δούλευαν γι’ αυτό, είναι κι ένας λόγος να έχει μαζεμένα το κινηματογραφικό συνάφι και στον Μακάρθυ και στον J. Edgar Hoover.

Επομένως, το θέμα της ομοφιλοφιλίας του Hoover είναι δευτερεύον και δεν είναι από τα πιο σκοτεινά σημεία του αμφιλεγόμενου χαρακτήρα του. Ωστόσο, γίνεται πρωτεύον, διότι αφορά ένα προϊόν της βιομηχανίας του θεάματος, που γίνεται μοιραία αντικείμενο υψηλής δημοσιότητας. Διότι το πικάντικο, το κουτσομπολίστικο πάντα πουλάει, όσο, στην προκειμένη περίπτωση και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής (Hoover) αλλά κι αυτός που τον ερμηνεύει (Di Caprio).

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b