MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Camille Claudel το κύμα της τρέλας

Το θέατρο Μεταξουργείο φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση «Camille Claudel: το κύμα της τρέλας» σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη με τη Λυδία Φωτοπούλου. Η παράσταση παίζεται κάθε Τρίτη έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Η παράσταση πραγματεύεται την αλληλογραφία της γλύπτριας με τον μεγάλο της έρωτα Αύγουστο Ροντέν, καθώς και με τον αδελφό της διπλωμάτη και συγγραφέα Πωλ Κλοντέλ. Η διαδρομή της Καμίγ Κλoντέλ από τη δημιουργική της νιότη έως την παράφρονα «ώριμη ηλικία» και τον εγκλεισμό της για 30 χρόνια στο άσυλο έως το θάνατο της το 1943, αποτελεί το κεντρικό πυρήνα του έργου.

Το κείμενο ιχνηλατεί τη συντριβή της γυναίκας-δημιουργού με τη θριαμβευτική δύναμη σε μια εποχή έντονα συντηρητική, που κυριαρχείται από κοινωνικές ανακατατάξεις και ανδροκρατούμενες αντιλήψεις. Η διατάραξη των οικογενειακών σχέσεων, οι καταστροφικές θρησκευτικές εμμονές και προκαταλήψεις, τροχοπέδη στη δημιουργικότητα και την ορμή της νιότης σηματοδοτούν το κύμα της τρέλας του μεσοπολέμου έως και σήμερα.

Η επιστολογραφία της Καμίγ Κλοντέλ, βασισμένη στο βιβλίο-αφιέρωμα του Jacques Cassar, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας από την ηθοποιό Jany Gastaldi στο Φεστιβάλ Νάξου 2008 που είχε ως θεματικό άξονα «Τέχνη και Τρέλα».

Συντελεστές:
Καμίγ: Λυδία Φωτοπούλου
Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Στέλιος Κρασανάκης
Μετάφραση: Ρούλα Τσιτούρη
Σκηνικά-κουστούμια: Ντόρα Λελούδα
Βίντεο: Χρήστος Δήμας
Ηχητικός σχεδιασμός: Σπύρος Αραβοσιτάς
Επιμέλεια κίνησης από την Αμάλια Μπέννετ
Φωτισμοί, Γιάννης Δρακουλαράκoς

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Στέλιος Κρασανάκης


Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b