MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο φασισμός των ζωδίων!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

” Είναι κομπλεξικοί, ζηλιάρηδες και παθολογικοί ψεύτες. Παρ’ όλ’ αυτά όλοι τους συμπαθούν. Κι αυτό γιατί είναι τόσο ασήμαντοι, που και οι ίδιοι λυπούνται τους εαυτούς τους. Κι έτσι κάνουν και τους άλλους να τους λυπηθούν.”

author-image Γιώργος Σμυρνής

Έτσι χαρακτήρισε τους ανήκοντας σε ένα “ζώδιο” μία αστρολογική εκπομπή της τηλεόρασης. Με αυτόν τον άκρως προσβλητικό και δυσφημιστικό τρόπο. Αν τα έλεγαν για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, θα ήταν προσβολή της τιμής και της προσωπικότητάς του. Τα λένε για ένα ζώδιο και δεν πειράζει. Μιλάνε οι… Ουρανοί!

Μόνο που πίσω από ένα ζώδιο κρύβονται άνθρωποι. Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι τα ζώδια είναι δώδεκα, αν πούμε ότι μιλάμε μόνο για τους Έλληνες, μιλάμε για περίπου 900 χιλιάδες ανθρώπους, που είνα κομπλεξικοί, παθολογικά ασήμαντοι και ψεύτες και ζηλιάρηδες κτλ.

Όμως τα ζώδια, σύμφωνα με τους αστρολόγους, δεν έχουν εθνική ταυτότητα. Οπότε μιλάμε για το ένα δωδέκατο της ανθρωπότητας. Δηλαδή για πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπους! Ποιά είσαι κυρία μου εσύ, που θα προσβάλεις έτσι πάνω από μισό δισεκατομμύριο συνανθρώπους σου; Ο ορισμός της συλλογικής ευθύνης- της αστρολογικής ευθύνης! Τι να πεις!

Ίσως μια λύση θα ήταν καθένας που κατατάσσεται, θέλοντας και μη, λόγω ημερομηνίας γέννησης σε αυτή την γελοία ψευδο-επιστημονική ταξινόμηση, δηλαδή μια ταυτότητα γεμάτη βλακώδη στερεότυπα, που ονομάζεται ζώδιο και δέχεται την επίθεση προσβλητικών χαρακτηρισμών από κάθε αστρολόγο, να έκανε μήνυση. Ίσως μια καταιγίδα μηνύσεων να έκανε τα κανάλια να το ξανασκεφτούν για το πώς θα παίζουν τις αστρολογικές τους εκπομπές, οι οποίες μας γυρίζουν πνευματικά σε εποχές Μεσαίωνα και αλχημιστών.

Γιώργος Σμυρνής 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Αφιέρωμα
Γιορτή της Μητέρας: Πώς γιορτάζουν την ημέρα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη;
Αφιέρωμα
Από τον Τάσο Λειβαδίτη στην Κική Δημουλά: Όταν σπουδαίοι ποιητές εμπνεύστηκαν από τη μητρότητα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Met Gala του 1% μέχρι τον Μπέο του 100% ελληνικού παραλογισμού
Cine News
Νέα μέτρα για οδηγούς στην Ευρώπη: Ψηφιακό δίπλωμα, νέα όρια ηλικίας και ενιαίες ποινές
Art & Culture
Panathēnea 2026: Σινεμά, μουσική, AI και άρωμα Όσκαρ στην Αθήνα
Cine News
Το Onassis Culture στο 79ο Φεστιβάλ των Καννών με δύο συμπαραγωγές
Επίκαιρα
Εκτεθειμένο στον κίνδυνο φτώχειας το 28,5% των οικογενειών με παιδιά στην Ελλάδα
Art & Culture
Τζόαν Λη Φέρμορ: Στην Ύδρα με το «Βλέμμα στον κόσμο»
Αφιέρωμα
Το πρώτο live των Metallica στην Ελλάδα δεν ήταν sold out
Art & Culture
Η Φανή Τσατσάια στη Μπιενάλε Βενετίας - Οι πρώτες εικόνες από το ελληνικό περίπτερο
Art & Culture
Στο Μουσείο Βορρέ, η τέχνη βρίσκει χώρο να αναπνεύσει
Επίκαιρα
«Βροχή» οι απολύσεις, λόγω τεχνητής νοημοσύνης στη Δύση – Δικαστική απόφαση – φάρος στην Κίνα