MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Ένας Μαγικός Αυλός του Πήτερ Μπρουκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασισμένο στον “Μαγικό Αυλό” του Μότσαρτ, το έργο παρουσιάζεται από τις 2 ως τις 5 Νοεμβρίου στο ΜΜΑ, φέρνοντας ξανά στην Αθήνα τον διάσημο σκηνοθέτη Πήτερ Μπρουκ, χάρη σε μια συμπαραγωγή της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας και του C.I.C.T/ Theatre des Bouffes du Nor.

Monopoli Team

Σε συνεργασία με την συγγραφέα Μαρί Ελέν Ετιέν και τον Φρανκ Κράβτσυκ που είναι και συνθέτης, ο Πήτερ Μπρουκ παραμερίζει τον συμβολισμό και το φορτίο των ιδεών με το οποίο έχει επιβαρυνθεί ο Μαγικός Αυλός, και συνθέτει μια παράσταση καθαρή, απλή και αθώα, ζητώντας από τους ηθοποιούς του να διεισδύσουν στους χαρακτήρες.

Η ερώτηση σήμερα είναι όχι ‘πώς θα επιζήσουμε’, αλλά ‘γιατί;‘”, έγραψε ο Πήτερ Μπρουκ για το “Μαχαμπαράτα” (το μεγαλύτερο ινδικό έργο), προσθέτοντας: “Ελπίζω αυτός ο Μαγικός Αυλός να δίνει μία απάντηση με τη φρεσκάδα, την πραότητα και τη θετική ματιά. Πιστεύω ότι ο Μότσαρτ με τον Μαγικό Αυλό, πολύ απλά θέλησε να εκφράσει την αγάπη του για την ανθρωπότητα, κάτι που τον συγκινούσε πάντα. Γιατί κάνουμε τον Μαγικό Αυλό σήμερα; Γιατι όπως λέει ο Τζον Όσμπορν, κάθε καλή τέχνη πάει ενάντια στο ρεύμα. Έτσι με τον κόσμο σήμερα να βράζει από θυμό, αγανάκτηση, εκδίκηση ή απελπισία, ένιωσα ότι “Ένας Μαγικός Αυλός είναι το αντίδοτο. Κατά κάποιο τρόπο είναι το μήνυμα του Μότσαρτ σ’ έναν εμπόλεμο κόσμο”.

Η παραγωγή έχει ήδη παρουσιαστεί στο Παρίσι (πρεμιέρα), Μπάρμπικαν, (Λονδίνο), Λίνκολν Σέντερ, (Νέα Υόρκη), Πίκολο Τεάτρο, (Μιλάνο), Νότια Αμερική.

 

Τιμές εισιτηρίων: €16, €30, €43, €60

 

Συμπαραγωγοί: C.I.C.T/ Theatre des Bouffes du Nord – Αττική Πολιτιστική Εταιρεία στην Aθήνα – με τους: Festival d’Automne, Paris- Musikfest, Bremen – Teatre de Caen – MC2, Grenoble – Barbicanbite11, London – Grand Teatre du Luxembourg -Piccolo Teatro di Milano ,Teatro d’ Europa – Lincoln Center Festival, New York

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Πήτερ Μπρουκ, Φρανκ Κράβτσυκ, Μαρί-Ελέν Ετιέν (διασκευή)
Σκηνοθεσία: Πήτερ Μπρουκ


Παίζουν: Λυρικοί ερμηνευτές: Ντίμα Μπαουάμπ (σοπράνο), Μαλιά Μπεντί Μεράντ (σοπράνο), Λεϊλά Μπεναμζά (σοπράνο), Ζαν-Κριστόφ Μπορν (τενόρος), Τομά Ντολιέ (βαρύτονος), Αντόνιο Φιγκεροά (τενόρος), Βιρζίλ Φρανναί (βαρύτονος), Μπετσαμπέ Ας (σοπράνο), Γιαν Κούτσερα (τενόρος), Ρομαίν Πασκάλ (τενόρος), Βενσάν Παβέζι (μπάσος), Αϋλίν Σεζέ (σοπράνο) και ο Εϊντριέν Στρούπερ (τενόρος). Ηθοποιοί: Ουιλλιάμ Ναντυλάμ, Αμπντού Ουολογκουέμ

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b