MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Άννα Βίσση: Τραβάτε με (φωτογράφοι) κι ας κλαίω!

Πραγματοποιήθηκε το πολυαναμενόμενο από κάποιους (όχι εμένα) come back της Άννας Βίσση, της επονομαζόμενης και “απόλυτης” (αν και τον τίτλο αυτό διεκδικεί και η Τζούλια Αλεξανδράτου).

author-image Γιώργος Σμυρνής

A leap of faih ονομάζεται το νέο τραγούδι της, μία αγγλόφωνη ποπ σούπα. Δεν θα ασχοληθούμε με το τραγούδι, αλλά με το video-clip, του οποίου το making of μας παρουσίασαν σαν ένα τεράστιο event. Στο… “επιβλητικό” ξεκίνημα, η super star Άννα βγαίνει από τη λίμο και μια στρατιά φωτογράφων την φωτογραφίζουν, φωνάζοντας το μικρό της όνομα. Όμως εκείνη δεν θέλει! Η τραγουδίστρια βγαίνει με μια μελό απελπισία στο βλέμμα και πηγαίνει στο ξενοδοχείο να γνωρίσει- η απόλυτη- τον απόλυτο έρωτα. Μετά, η συνέχεια είναι μία από τα ίδια. Παίζει μαξιλαροπόλεμο με το αμόρε, τον δεύτερο τραγουδιστή του κομματιού, τον Dave Stewart. Μας δείχνει και άλλες τρυφεράδες ανάμεσα σε αυτούς τους δύο. Και μετά αυτή φεύγει. Κι αυτός τρέχει πίσω της ξυπόλυτος. Τραγουδάνε μαζί. Και τα ρέστα.

Μόνο η αρχική σκηνή με τους φωτογράφους έχει ενδιαφέρον σχολιασμού. Ακολουθώντας μοτίβα άλλων clip ξένων ποπ τραγουδιστριών, η Άννα Βίσση δημιουργεί μια εικόνα του υπό διωγμόν από τα φώτα της δημοσιότητας celebrities. Αυτό το έχουμε δει και σε ξένα video, όμως εκεί, για κάποιους λόγους γίνεται πειστικό. Κυρίως διότι στο εξωτερικό οι paparazzi και ο κίτρινος τύπος είναι πραγματικά αμείλικτοι με τους stars. Εδώ τους πάνε με το γάντι. Πολύ σπάνια τους χτυπάνε.

Στην περίπτωση της Βίσση, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι μια μη πειστική αντιγραφή και ίσως αυτό να οφείλεται και στην κακή ηθοποιΐα της τραγουδίστριας. Έτσι κι αλλιώς, η Βίσση ποτέ δεν έδωσε δείγματα ότι δεν επιθυμεί το φως της δημοσιότητας, που πέφτει επάνω της άπλετο. Σε κάθε περίπτωση, το video αποσκοπεί μόνο να μας δείξει με επιβλητικό τρόπο αυτό που ήδη ξέρουμε: ότι η Άννα Βίσση είναι διάσημη στην Ελλάδα.

Οπότε, όλη αυτή η φασαρία για το video-clip, το come-back κτλ έγινε για να γίνει. Προσπαθούν οι manager να κατασκευάσουν ένα γεγονός και να τραβήξουν την προσοχή του κοινού. Το αν θα τα καταφέρουν, θα φανεί στα ταμεία των δισκοπωλείων.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b