MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το tv spot της Λυρικής από νέους Έλληνες κινηματογραφιστές

Τη δουλειά που κρύβεται πίσω από τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει στόχο να αναδείξει η νέα τηλεοπτική διαφήμιση του οργανισμού, που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή των Παναγιώτη Φαφούτη, Ελίνας Ψύκου και Σοφίας Εξάρχου.

Monopoli Team

Οι τρεις σκηνοθέτες έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στον κινηματογράφο και συνεργάζονται με την Εθνική Λυρική Σκηνή για πρώτη φορά.

Η ιδέα για το νέο διαφημιστικό της ΕΛΣ, ήταν να παρουσιάσει την παραγωγική διαδικασία του οργανισμού της Λυρικής και να δείξει την τεράστια δουλειά που γίνεται για την προετοιμασία μιας παράστασης όπερας από το καλλιτεχνικό, το τεχνικό και το βοηθητικό προσωπικό. Έτσι, στο τηλεοπτικό σποτ βλέπουμε την παραγωγική αλυσίδα της ΕΛΣ, την οποία συντονίζει ένας μαέστρος, και η οποία αποτελείται από ενδύτριες, ζωγράφους σκηνικών, τεχνικούς, φωτιστές, τραγουδιστές, χορευτές, μουσικούς, μοδίστρες, μακιγιέζ, κομμωτές, που εργάζονται για την παραγωγή μιας όπερας.

Στο σποτ συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της Λυρικής και συγκεκριμένα οι χορευτές του μπαλέτου (οι οποίοι υποδύθηκαν και τους εργαζόμενους των τεχνικών επαγγελμάτων), τραγουδιστές και μουσικοί. Στη διαφήμιση ακούγεται απόσπασμα από την εισαγωγή της Όπερας “Lulu” του Friedrich Kuhlau.

Την επιμέλεια της κίνησης είχε ο διευθυντής του μπαλέτου της ΕΛΣ, Ρενάτο Τζανέλλα.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/tS-xwwLULpw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα