MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο Κόκκινος Βράχος

Μια ιστορία έρωτα και προδοσίας, ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του Γρηγόριου Ξενόπουλου, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, από τις 14 Οκτωβρίου στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος».

Monopoli Team

Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, το 1908, μεταπλάθει σε θεατρικό έργο για χάρη της Κυβέλης ένα από το πιο δημοφιλή έργα του, τον Κόκκινο Βράχο. Η Φωτεινή Σάντρη, όπως ονομάστηκε το θεατρικό έργο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 11 Αυγούστου του 1908 από τον θίασο της Κυβέλης στο θέατρο «Πανελλήνιον», γνώρισε τεράστια επιτυχία και παραμένει ως τις μέρες μας ένα από τα πιο γνωστά έργα του Γρηγορίου Ξενόπουλου.

Η Ρούλα Πατεράκη ξαναδιαβάζει σήμερα τον Κόκκινο Βράχο, την αγαπημένη νουβέλα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, παράλληλα με την Φωτεινή Σάντρη, το θεατρικό έργο αλλά και την Ζωή μου σαν μυθιστόρημα, την αυτοβιογραφία του συγγραφέα και καταθέτει τη δική της εκδοχή μιας παράξενης και συνάμα συναρπαστικής ερωτικής ιστορίας.

Αφήνοντας την Αθήνα πίσω του, ο γοητευτικός σαραντάρης Άγγελος Μαρίνης βρίσκεται επισκέπτης  έπειτα από δεκαπέντε χρόνια στο σπίτι της θείας του στον Κόκκινο Βράχο στην ειδυλλιακή Ζάκυνθο. Τα  νεαρά ξαδέρφια του, ο Μίμης και η Φωτεινή, τον γοητεύουν με την ανέμελη και ξέγνοιαστη ζωή τους. Ένας κρυφός ερωτικός πόθος γεννιέται μέσα του για την όμορφη Φωτεινή. Όταν αυτή αρνείται τον έρωτά του γιατί οι δυο τους  είναι πρώτα ξαδέρφια, ο Άγγελος επιστρέφει απογοητευμένος στην Αθήνα. Ένας άλλος γάμος ανάμεσα σε δύο πρώτα ξαδέρφια θα πείσει την Φωτεινή να τον αναζητήσει. Όμως ο Άγγελος έχει ήδη παντρευτεί στην Αθήνα…

Συντελεστές:

Σκηνική προσαρμογή: Ρούλα Πατεράκη, Άκις Βλουτής

Σκηνικά: Εύα Νάθενα

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Μουσική: Νίκος Πλάτανος

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου

Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γρηγόριος Ξενόπουλος
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη


Παίζουν: Θανάσης Ευθυμιάδης, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Θέμης Πάνου, Ιωάννα Παππά, Κοσμάς Φοντούκης, Δημήτρης Μοθωναίος, Αμαλία Τσεκούρα, Αργύρης Πανταζάρας, Νίκος Πλάτανος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b