MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Kagemi από την ιαπωνική ομάδα Sankai Juku

Η διεθνώς καταξιωμένη ιαπωνική ομάδα χορού Sankai Juku έρχεται και πάλι στο Παλλάς, στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου, μετά την πρώτη της εμφάνιση το 2009 με την εμβληματική παραγωγή τους «Ο Καρπός του Κουμ Κουάτ».

Monopoli Team

Φέτος παρουσιάζει το «Kagemi», μια ακόμη δημιουργία του ιδρυτή της, Ushio Amagatsu. Το «Kagemi» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 στο Théâtre De la Ville, ενώ η πρεμιέρα της παράστασης στην Ιαπωνία, έγινε το 2001. Στη συνέχεια φιλοξενήθηκε σε θέατρα και διεθνή Φεστιβάλ σε πολλές πόλεις της Ιαπωνίας και της Γαλλίας, ενώ την παρακολούθησαν θεατές σε μεγάλα θέατρα σε όλο τον κόσμο.

Σ’ ένα σκηνικό όπου δεσπόζουν τα λευκά λουλούδια λωτού, 7 χορευτές, ντυμένοι στα λευκά, υπερσκελίζοντας με την υπνωτιστική, ελλειπτική κίνησή τους τη γραμμή που διαχωρίζει δράση και αδράνεια, ερμηνεύουν 7 σκηνές, όμοιες μεταξύ τους αλλά ποτέ ίδιες, καθώς η μια φαίνεται να αναδύεται μέσα από την προηγούμενη: ο τίτλος ο ίδιος αναλύεται περίπου ως «ιδείν και ιδέσθαι», κάτι που ενισχύεται από την εικονογραφία που δημιουργεί η κίνηση παραπέμποντας σε σκιές και καθρέφτες καθώς και η έντονη παρουσία νερού (στη σκηνική και ηχητική σύλληψη) παραπέμπει σε αντικατοπτρισμούς.

Η ομάδα χορού Sankai Juku δημιουργήθηκε το 1975 από τον Ushio Amagatsu ο οποίος ανήκει στη δεύτερη γενιά των χορευτών της μεθόδου Butoh. Από το 1981, η Γαλλία και το Théâtre de la Ville στο Παρίσι, αποτελούν τόπους δημιουργίας και δουλειάς του.

Προτού αρχίσει την ενασχόληση του με το Butoh, ο Amagatsu είχε σπουδάσει στο Classic and Modern Dance School στο Τόκιο. Οι Sankai Juku, που ξεκίνησαν ως ανδρική ομάδα, έδιναν τις παραστάσεις τους σε αβανγκάρντ μικρά θέατρα του Τόκιο. Για πρώτη φορά προσκλήθηκαν στην Ευρώπη το 1980, στο Φεστιβάλ του Νανσύ και από εκείνη την στιγμή ανοίχτηκε γι’ αυτούς μια διεθνής καριέρα σε όλες τις ηπείρους.

Προπώληση εισιτηρίων:

Με πιστωτική κάρτα: 210 8108181

Κρατήσεις μέσω internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

Public, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Metropolis, ΙΑΝΟΣ

Στην Τράπεζα Πειραιώς με την υπηρεσία easyticketing σε επιλεγμένα καταστήματα

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b