MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Kαλλιτεχνικές κόντρες με θύμα την… Αντιγόνη!

Ακυρώνονται οι προγραμματισμένες παραστάσεις της «Αντιγόνης» του θεάτρου Ταγκάνκα Μόσχας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Το Θέατρο Ταγκάνκα Μόσχας φοβάται τον Ιδρυτή του, Γιούρι Λιουμπίμοφ (φωτο)».

author-image Μάρη Τιγκαράκη

H ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Ο νέος διευθυντής του Θεάτρου Ταγκάνκα Μόσχας, Βαλερί Ζολοτούχιν, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ιούνιο τον Γιούρι Λιουμπίμοφ, ιδρυτή του Θεάτρου Ταγκάνκα Μόσχας, αρνείται να εκπληρώσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του θεάτρου και να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες παραστάσεις της «Αντιγόνης» στην Αθήνα στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν οι διοργανωτές της μετάκλησης του διάσημου πρωτοποριακού θεάτρου, τελικά υπερίσχυσε η διαφωνία μεταξύ του νέου καθεστώτος του θεάτρου υπό τον Βαλερί Ζολοτούχιν εναντίον του Γιούρι Λιουμπίμοφ, ιδρυτή του Ταγκάνκα. Ενώ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούνιο ο Βαλερί Ζολοτούχιν διαβεβαίωνε, ακόμα και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Θεάτρου Ταγκάνκα, για τις επικείμενες παραστάσεις στην Ελλάδα, τελικά δολίως ανέμενε την περίοδο των διακοπών για να αναιρέσει τη δέσμευση του Θεάτρου Ταγκάνκα.

Το κύριο επιχείρημα του Βαλερί Ζολοτούχιν ήταν ο φόβος σκανδάλου από την παρουσία του Γιούρι Λιουμπίμοφ στην Αθήνα. Ο Βαλερί Ζολοτούχιν δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να επιτρέψει στο δημιουργό να παραβρεθεί στη γενική δοκιμή και στις παραστάσεις του.

Οι πρακτικές αυτές αποτελούν πρωτοφανή τακτική για ένα θέατρο και πολιτιστικό οργανισμό παγκοσμίου φήμης, όπως το Θέατρο Ταγκάνκα. Αποτέλεσμα της διαμάχης Λιουμπίμοφ-Ζολοτούχιν είναι τελικά να βγει χαμένο  το θεατρόφιλο κοινό, που είχε εκδηλώσει από νωρίς το ενδιαφέρον του και ανέμενε εναγωνίως την παράσταση της «Αντιγόνης».

Οι θεατές που έχουν προαγοράσει το εισιτήριό τους για την παράσταση “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” στο “ΘΕΑΤΡΟΝ” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 έως την Κυριακη 25 Σεπτεμβρίου 2011.
 

Η εξαργύρωση θα γίνει ως εξής:

  • Όσοι αγόρασαν το εισιτήριό τους από το ταμείο του “ΘΕΑΤΡΟΝ” ή τα καταστήματα PUBLIC, πρέπει να προσέλθουν στο ταμείο του “ΘΕΑΤΡΟΝ”, Πειραιώς 254, Ταύρος και με την παράδοση του εισιτηρίου ή του voucher από το Public, θα τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου. Δεν είναι δυνατή η εξαργύρωση των εισιτηρίων από τα καταστήματα PUBLIC.
  • ‘Οσοι αγόρασαν εισιτήριο με χρήση πιστωτικής κάρτας (τηλεφωνικά ή μέσω internet) μπορούν να ακυρώσουν το εισιτήριο τηλεφωνικά και να πιστωθεί το ποσό στην πιστωτική τους κάρτα στο 212 254 0312.

 

Ώρες λειτουργίας ταμείου: Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 – 16:00, Κυριακή 11:00 – 16:00, Για πληροφορίες: 212 254 0312

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b