MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Χαίρω πολύ, Νόρα

Το Σχήμα εκτός Άξονα ανακοινώνει την έναρξη της θεατρικής περιόδου 2011-2012 με την παράσταση «Χαίρω πολύ, Νόρα», με αφορμή τη «Νόρα» του Ίψεν.

Monopoli Team

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Λουκίας Βασιλείου.

Η Νόρα του Ίψεν μια ζωή εκτελούσε εντολές και δεχόταν κουτές επιβραβεύσεις, πρώτα από τον πατέρα της και μετά από τον σύζυγό της. Κανείς τους δεν τη θεωρούσε ικανή για κάτι σοβαρό. Είχε μυστικά. Το μεγαλύτερο μυστικό της: ότι πλαστογράφησε για να σώσει τη ζωή του άντρα της. Η αποκάλυψή του στάθηκε αιτία για να αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι, αφήνοντας πίσω τον άντρα και τα παιδιά της.
Τι ρόλο να έπαιξε η διαπαιδαγώγησή της, η πορεία της μέσα στο γάμο, η σχέση με τον εαυτό της; Γιατί έσκυβε το κεφάλι σαν να ήταν κούκλα ή μονίμως ανήλικη μαθήτρια;
Αυτήν ακριβώς τη «σχολική» νοοτροπία σχολιάζει η παράσταση «Χαίρω πολύ, Νόρα»: Κάνε πάντα το σωστό, ό,τι λέει ο δάσκαλος, αλλιώς θα έρθει η τιμωρία.

Τρεις ηλικίες -2 γυναίκες και ένα εννιάχρονο κορίτσι- συνθέτουν τη Νόρα της παράστασης, φωτίζοντας πτυχές της καταγωγής, του χαρακτήρα και της μετέπειτα ζωής της, οι οποίες δεν θίγονται εμφανώς ή και καθόλου στο κλασικό έργο του Ίψεν.

Συντελεστές:
Σύμβουλος Δραματουργίας: Βασίλης Αμανατίδης
Ιδέα: Αναστασία Θεοφανίδου
Εικαστική επιμέλεια: Ειρήνη Ατματζίδου, Λουκία Βασιλείου
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Κεπεσίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κείμενο: Λουκία Βασιλείου
Σκηνοθεσία: Λουκία Βασιλείου


Παίζουν: Αναστασία Θεοφανίδου, Λίζα Νεοχωρίτη, Ροζάνα Δασκάλου- Χρηστάκη, Αγγελική Δημητριάδη. Φωνή ηχογραφημένη: Παναγιώτης Αργυριάδης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b