MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τεράστιοι σταρ της μουσικής που πέθαναν στα 27!

Εκτός από την πρόσφατη τραγική απώλεια της Amy Winehouse, και άλλα τεράστια ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής έχουν χάσει τη ζωή τους στην ηλικία των 27 ετών. Αυτό το θλιβερό club επωνύμων νεκρών περιλαμβάνει μερικούς από τους μεγαλύτερους θρύλους της ροκ μουσικής, όπως o Jimi Hendrix, o Jim Morrison και ο Kurt Cobain!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα ονόματα των σταρ της μουσικής που “έφυγαν” στην ηλικία των 27 είναι τα εξής:

 
Brian Jones (1969)
Από τα ιδρυτικά μέλη των Rolling Stones…, ίσως ο πιο τολμηρός και πειραματικός καλλιτέχνης του τεράστιου ροκ συγκροτήματος. Εκτός από κιθάρα, έπαιζε και πάρα πολλά άλλα όργανα. Η απώλεια του υπήρξε ένα τεράστια πλήγμα για την μπάντα. Πέθανε από πνιγμό στην πισίνα του. Αν και νέος, είχε πάρα πολλές εμπειρίες και ήταν πραγματικά ένας από τους πιο μποέμ τύπους της έτσι και αλλιώς τολμηρής δεκαετίας του ’60.

Jimi Hendrix (1970)
Θεωρείται ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών. Μεγάλος θρύλος της ροκ, που συνέδεσε το όνομα του με το κίνημα των hippies και το Woodstock. Ήταν τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός στις μπάντες The Jimi Hendrix Experience και στην Band of Gypsys. Ο θάνατός του προήλθε, σύμφωνα με την αυτοψία, από ασφυξία εξαιτίας εμετού, στον ύπνο του, ενώ είχε ανακατέψει χάπια και αλκοόλ.

 
Janis Joplin (1970)
Άλλη μία καλλιτέχνις θρύλος του χίπικου κινήματος και του Woodstock. H γυναίκα με την χαρακτηριστική φωνή, που ερμήνευε τα τραγούδια της με απίστευτο πάθος, ήταν η κύρια τραγουδίστρια και τραγουδοποιός στις μπάντες Big Brother and the Holding Company, the Kozmic Blues Band και Full Tit Boogie Band. Πέθανε, σύμφωνα με εικασίες, από υπερβολική δόση ηρωίνης.
 

Jim Morrison (1971)
 Άλλη μία τεράστια φυσιογνωμία της ροκ που έφυγε πάρα πολύ νέος. Ο Jim Morrison, η ψυχή και η δημιουργική δυναμή των Doors, ενός από τα κορυφαία συγκροτήματα της δεκαετίας του ’60, με την εμβληματική του προσωπικότητα καθόρισε τη ροκ μουσική για τις επόμενες δεκαετίες. Πέθανε στο Παρίσι. Αν και δεν έγινε ποτέ αυτοψία, ως αιτία θανάτου καταχωρήθηκε η καρδιακή ανεπάρκεια.

Kurt Cobain (1994)
 Η δεκαετία του 90 είχε τον δικό της αυτοκαταστροφικό θρύλο, που πέθανε στην ηλικία των 27 ετών. Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής των Nirvana, κουβαλούσε μεγάλα ψυχικά τραύματα, είχε περιπέτειες με ναρκωτικά, ενώ δυσκολευόταν χαρακτηριστικά να αποδεχθεί την μεγάλη επιτυχία και τη φήμη, έδωσε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του με αυτοπυροβολισμό με κυνηγετικό όπλο. Αν και έζησε τόσο λίγα χρόνια, πρόλαβε να αλλάξει την πορεία της διεθνούς μουσικής σκηνής. Δεν χρειάστηκαν, πάντως, παρά μόνο λίγα χρόνια από τον θάνατο του Cobain, για να ξαναπάρει η μουσική τον στραβό της δρόμο.
 

Amy Winehouse (2011)
Χαρακτηρίστηκε η ψυχή της soul και μια από τις μεγαλύτερες φωνές της δεκαετίας. Η Amy άφησε εποχή τόσο με το ταλέντο της και την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, όσο και με την περίεργη εμφάνισή της και την αυτοκαταστροφική της συμπεριφορά. Είχε πολλές φορές εισαχθεί σε κλινικές αποτοξίνωσης, έκανε μεγάλη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Το τέλος της, έφερε μεγάλη θλίψη στον κόσμο.

Βλέπουμε ότι η κουλτούρα του “sex, drugs and rock and roll”, τα ψυχολογικά τραύματα που συνοδεύουν συχνά το μεγάλο ταλέντο, αλλά και η αφόρητη πίεση της παγκόσμιας φήμης, οδηγούν πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες, που έχουν επιτύχει από πολύ νέοι πράγματα που όλοι οι υπόλοιποι ονειρεύονται για μια ζωή, στο πρόωρο τέλος. Τώρα, γιατί ειδικά στα 27; Απλώς έτυχε. Άμα ψάξουμε, θα βρούμε και άλλους μεγάλους καλλιτέχνες που έφυγαν στα 28, στα 29 ή και νεώτερους από τα 27.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b