MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαγικά ρεκόρ από τον Χάρι Πότερ!

«Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, μέρος 2ο», τελευταία κινηματογραφική περιπέτεια της δημοφιλέστατης σειράς, έχει προκαλέσει την εντυπωσιακή κινητοποίηση των θεατών στην Ελλάδα, την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο, οδηγώντας σε εισπρακτικά ρεκόρ!

author-image Θοδωρής Τσιατσικας

Η εντατική προώθηση της ταινίας και η αδημονία των νεαρών (και όχι μόνο) οπαδών του Χάρι Πότερ για να δουν στην οθόνη την ολοκλήρωση της σειράς, την έχουν αναδείξει στο “γεγονός του καλοκαιριού”. Στην Ελλάδα, την Τετάρτη, πρώτη μέρα προβολής της ταινίας, κόπηκαν, παρά τη δύσκολη περίοδο, 50.349 εισιτήρια, ενώ στη Βόρεια Αμερική οι εισπράξεις από τις προπωλήσεις και μόνο, άγγιξαν τα 50 εκατομμύρια δολάρια, με τις αίθουσες να προγραμματίζουν προβολές ακόμα και για τις 3 το πρωί! Οι εισπράξεις της πρώτης μέρας για τον υπόλοιπο κόσμο, με Αυστραλία και Γαλλία να πρωτοστατούν, έφτασαν τα 43,6 εκατ. δολάρια.

Όλα δείχνουν ότι «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, μέρος 2ο» θα είναι η πιο πετυχημένη ταινία της σειράς η οποία, με εισπράξεις 6,4 δις μέσα σε 10 χρόνια, αποτελεί  ήδη το πιο προσοδοφόρο ‘franchise’ στην ιστορία του κινηματογράφου.

Περισσότερα από Cine News