MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, μέρος 2ο

Η τελευταία περιπέτεια της πολύ πετυχημένης σειράς δεν πρόκειται να απογοητεύσει τους φίλους της…

author-image Θοδωρής Τσιατσικας

“Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του θανάτου”, το πολυαναμενόμενο έβδομο και τελευταίο κεφάλαιο των ταινιών Χάρι Πότερ, ολοκληρώνεται με το Β’ Μέρος, που θα προβάλλεται και σε 3D. Στο επικό φινάλε η μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του Καλού και του Κακού κλιμακώνεται σε πλήρη πολεμική σύρραξη. Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν κρισιμότερη και κανείς δεν είναι ασφαλής. Αλλά είναι ο Χάρι εκείνος που καλείται να κάνει την απόλυτη θυσία, καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο η τελική του αναμέτρηση με τον Λόρδο Βόλντεμορτ. Όλα τελειώνουν εδώ!

Οι πρώτες ταινίες ήταν περισσότερο ανάλαφρες και φανταιζί, στη συνέχεια βγήκαν στην επιφάνεια οι εφηβικές ορμόνες, και όσο μεγάλωναν οι ήρωες τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν και να σκοτεινιάζουν. Η πολυσυζητημένη απόφαση να χωριστεί το τελευταίο βιβλίο του Χάρι Πότερ σε δύο κινηματογραφικά μέρη, τελικά δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Το πρώτο μέρος από τους «Κλήρους του Θανάτου» ήταν βυθισμένο υποβλητική, γοτθική ατμόσφαιρα, με κάποια ξεσπάσματα δράσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κορύφωση και την ολοκλήρωση της ιστορίας. Το δεύτερο μέρος είναι πράγματι το επιστέγασμα της δουλειάς των συντελεστών του (σκηνοθέτης είναι και πάλι ο Πήτερ Γέιτς), κρατώντας όλα τα βασικά συστατικά και συγκεντρώνοντας στην οθόνη όλους τους βασικούς χαρακτήρες. Είναι μια πολύ ‘γεμάτη’ ταινία, με άφθονη δράση και συνεχείς εξελίξεις, θέαμα και συγκίνηση, και μικρές χιουμοριστικές παρεμβολές.

Εννοείται ότι όσοι δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι τώρα με το φαινόμενο δεν πρόκειται να το κάνουν τώρα, ενώ όσοι έχουν παρακολουθήσει τις υπόλοιπες ταινίες, και ακόμα περισσότερο όσοι έχουν μεγαλώσει με τη μυθολογία του Χάρι Πότερ, θα τρέξουν να τη δουν. Γι’ αυτούς είναι μάλλον ένα ιδανικό κλείσιμο.

Θοδωρής Τσιάτσικας

Δείτε πού παίζεται

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b