MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι παραστάσει του ΚΘΒΕ «Μικρά Διονύσια» στην Επίδαυρο, που είχαν προγραμματιστεί για τις 9 και 10 Ιουλίου, καθώς οι εργαζόμενοι του κρατικού θεάτρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 20:00 ώς τις 23:00 τις δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

H απόφαση για στάσεις εργασίας, του Συλλόγου Εργαζομένων στο Κ.Θ.Β.Ε. – Πάσης Φύσεως Προσωπικού και της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής (Α.Ε.) των ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε. πάρθηκε λόγω του Νόμου 3899/2010 που εντάσσει το Εθνικό και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε καθεστώς ΔΕΚΟ και λόγω της εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου Κράτους που αφορά στην εξομοίωση της αποζημίωσης των υπαλλήλων των Ν.Π.Ι.Δ. (εκτός έδρας) με την αντίστοιχη αποζημίωση των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Η πρεμιέρα για τα «Μικρά Διονύσια» θα δοθεί στις 14 και 15 Ιουλίου, στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, εκτός Επιδαυρίων κινδυνεύουν να μείνουν οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου «Σκηνοβάτες» του Σταμάτη Φασουλή (15-16/7) και «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού (στις 5-6/8).

Η τελική απόφαση για την κάθοδο ή μη του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο αναμένεται την Παρασκευή (8 Ιουλίου).

Δήλωση Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κ.Θ.Β.Ε.

Το Κ.Θ.Β.Ε. εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την ακύρωση των παραστάσεών του στην Επίδαυρο με την επετειακή παράσταση «Μικρά Διονύσια», έναν εορτασμό για τα 50 χρόνια λειτουργίας του.

Η Επίδαυρος είναι μια «εκκλησία» του παγκόσμιου πνεύματος και μια εμβληματική, λειτουργική οντότητα της διαχρονίας του έθνους. Υπό αυτή την έννοια δεν πρέπει να κλείνει ποτέ και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συγκυρίες, καθώς ο πολιτισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον τουρισμό και αποτελεί ένα δυναμικό παραγωγικό «όπλο» της χώρας.
Ελπίζουμε οι συνθήκες να επιτρέψουν την παρουσίαση της παράστασης σε άλλη ημερομηνία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, μέσα στο καλοκαίρι. Σε αντίθετη περίπτωση, ο καθένας ας αναλάβει το κόστος και τις ευθύνες του.

Σωτήρης Χατζάκης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Red Jasper Cabaret Theatre: Νέα σεζόν με ανανεωμένο ρεπερτόριο για την εναλλακτική σκηνή της πόλης
Θεατρικά Νέα
Βουκεφάλας: Η νέα θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα έρχεται στο Θέατρο Γκλόρια
Εκδηλώσεις
Paraga: Θέατρο, ψυχαγωγία και δράσεις για όλη την οικογένεια στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2026-2027
Θεατρικά Νέα
Η “Μαδαγασκάρη” γίνεται μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Akyla – Όσα ξέρουμε για την παράσταση
Εκδηλώσεις
65+: Το Εθνικό Θέατρο στήνει μια ολοήμερη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Θεατρικά Νέα
Λίγο ακόμα «Το πάρτυ της ζωής μου»: Μία τελευταία ευκαιρία να δεις την παράσταση με την Ελένη Ράντου
Θεατρικά Νέα
Έγκλημα στο Νείλο: Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εγκαινιάζει το νέο Άθενς Μπρόντγουαιη με Αγκάθα Κρίστι
Θεατρικά Νέα
Dogville: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση του Άρη Μπινιάρη
Θεατρικά Νέα
Ο Ημιυπαίθριος: Η κωμωδία επιστρέφει στο Θέατρο Coronet και καλεί σε ακρόαση για δύο ρόλους
Θεατρικά Νέα
Φθινόπωρο στο Θέατρο Τέχνης: Οι παραστάσεις που ανοίγουν τη σεζόν 2026-2027
Θεατρικά Νέα
Όπερα, θέατρο, συναρπαστικές μουσικές συναντήσεις: Όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-2027 στο Θέατρο Ολύμπια
Εκδηλώσεις
Θέατρο Βέμπο: Η νέα καλλιτεχνική σεζόν ανήκει στο μιούζικαλ