MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Yes we can’t (Δεν μπορούμε Ναι)

Aπό τις 3 -5 Ιουλίου ο σπουδαίος αμερικανός χορογράφος William Forsythe και οι χορευτές της The Forsythe Company παρουσιάζουν ένα έργο εμπνευσμένο από το μπεκετικό σύμπαν στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Monopoli Team

Στο Yes we can’t (Δεν μπορούμε ναι!), καλούμαστε να ανακαλύψουμε τη θεατρική του οξυδέρκεια όταν αντλεί από τη λιτή και ελλειπτική γλώσσα του Μπέκετ, μια γλώσσα που μέσα από τις συχνά επίμονες επαναλήψεις της δίνει από μόνη το ρυθμό.

 

Το 2007 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ είχε παρουσιαστεί ένας θεματικός κύκλος αφιερωμένος στον οξυδερκή «αμερικανό της Ευρώπης» που τα τελευταία τριάντα χρόνια κατάφερε να αλλάξει την ίδια την τοπογραφία του χορού, αίροντας ουσιαστικά τον διαχωρισμό μεταξύ κλασικού και σύγχρονου. Αν στη δεκαετία του 1990 ως επικεφαλής του Μπαλέτου της Φρανκφούρτης μεγαλουργούσε εμβολιάζοντας το κλασικό μπαλέτο με τις ριζοσπαστικές του ιδέες, σήμερα στα 60 του χρόνια διαθέτει μια μικρή και ευέλικτη ομάδα, την The Forsythe Company, ενώ εξακολουθεί να δημιουργεί με ψηφιακά μέσα, νέες τεχνολογίες και χρήση βίντεο σε εντελώς διαφορετικά συμφραζόμενα.

 

Συντελεστές:

Φωτισμοί: Ulf Naumann, Tanja Rühl

Μουσική: Dietrich Krüger, Niels Lanz, David Morrow

Κοστούμια: Dorothee Merg

 

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 12 ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: -
Σκηνοθεσία: -


Παίζουν: Yoko Ando, Cyril Baldy, Esther Balfe, Dana Caspersen, Amancio Gonzalez, David Kern, Fabrice Mazliah, Roberta Mosca, Tilman O’Donnell, Nicole Peisl, Christopher Roman, Inma Rubio (guest), Jone San Martin, Parvaneh Scharafali, Yasutake Shimaji, Elizabeth Waterhouse, Ander Zabala

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b