MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Δεν τα φάγαμε μαζί” ένα τραγούδι αφιερωμένο στον αντιπρόεδρο (video)

O συνθέτης και σκηνοθέτης Κώστας Γάκης τα «χώνει» στον Πάγκαλο… τραγουδώντας (video)

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η δήλωση του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε» ήταν η ατάκα της χρονιάς. Ήδη ο κόσμος είχε φορτώσει με τους πολιτικούς, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ήρθε κι η ρήση του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και το πράγμα ξέφυγε.

Αυτό το κύμα οργής εναντίον της δήλωσης Πάγκαλου ήρθε να μελοποιήσει ο πολυσύνθετος καλλιτέχνης Κώστας Γάκης (σκηνοθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας, στιχουργός, ποιητής, χορευτής, συνθέτης, μουσικός, τραγουδιστής κ.α.), δημιουργός της σούπερ σέξι φετινής παράστασης «Δε μιλάμε γι’ αυτά» και μόνιμος συνεργάτης του Βασίλη Μαυρογεωργίου, γνωστού μας από την «Κατσαρίδα» και το «Μια τεράστια έκρηξη». Και χρησιμοποιεί τον δίαυλο του Youtube, που αφήνει όλες τις πόρτες ανοιχτές για να πεις ό,τι θέλεις μέσα από το βίντεό σου.

 

Για να είμαστε απολύτως ορθοί, πρέπει να πούμε ότι ο Κώστας Γάκης δηλώνει πως δεν αναφέρεται σε κάποιο πραγματικό πρόσωπο. «Θέλω να αφιερώσω αυτό το τραγούδι στο σεβάσμιο αντιπρόεδρο της διαγαλαξιακής ενώσεως φαφλατάδων», δηλώνει, τονίζοντας πως οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα είναι συμπτωματική. Όμως νομίζω, πως μόλις ακούσετε το τραγούδι θα καταλάβετε ότι ο «ποιητής» δεν λέει ακριβώς την αλήθεια.

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Για τον Τόμας Οστερμάιερ, “Ο Εχθρός του Λαού” μιλά για όσα θέτουν την αλήθεια σε κίνδυνο
Επίκαιρα
MTV: Τίτλοι τέλους για το θρυλικό μουσικό κανάλι
Art & Culture
Πόσο βιώσιμο είναι το ελληνικό κινηματογραφικό οικοσύστημα;
Art & Culture
«Mέχρι να σβήσουν τ’ άστρα» στο θέατρο Χώρα - Τσέχωφ στην αγγλική επαρχία
Art & Culture
Αντώνης Μπενάκης: Ένα συλλεκτικό λεύκωμα, οι ιστορίες του και οι περιπέτειές του
Art & Culture
Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος διδάσκεται από “Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού”
Art & Culture
"Οι Ερωτευμένοι" του Σαμ Σέπαρντ στο Bios (video)
Επίκαιρα
Απεργία 14ης Οκτωβρίου: Πώς κινούνται τα μέσα μεταφοράς
Επίκαιρα
Έκλεισε το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Cine News
Πέντε ταινίες της Diane Keaton που αγαπήσαμε – και πού θα τις δείτε
Art & Culture
Η επαναφορά του Daniel Day Lewis στην οθόνη και στην Αθήνα
Art & Culture
Ζυλιέν Γκοσλέν: Δουλειά μου είναι ν’ αναλαμβάνω μεγαλύτερα ρίσκα