MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Μ. όπως…

Από την Παρασκευή 10 Ιουνίου ξεκινά η χοροθεατρική παράσταση «Μ. όπως…» από το «Αέναον Χοροθέατρο» Daniel Lommel στο θέατρο Αργώ.

Monopoli Team

Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε χορογραφίες του Daniel Lommel. Αποτελεί φόρο τιμής για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Gustav Mahler και τα 50 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Μητρόπουλου.

 

«…Ανάμεσα στους δύο άνδρες υπάρχει ένα νεύμα που τους ενώνει στον θάνατο, εκείνο του διευθυντή ορχήστρας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Daniel Lommel για την παράσταση. «Παρά το γεγονός ότι και οι δύο υπήρξαν εξαίρετοι συνθέτες, ο Μητρόπουλος απεβίωσε υπηρετώντας τη μουσική του Mahler. Το συμβάν ετούτο με οδήγησε να φανταστώ αυτή την παράσταση. Οι 10 Invenzioni του Μητρόπουλου σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη, καθώς και αποσπάσματα του τελευταίου μέρους της 3ης Συμφωνίας του Mahler «’Ο,τι μου λέει η Αγάπη», καθορίζουν μια παράξενη μαρτυρία δύο ανθρώπων στην αναζήτηση του Απόλυτου… ».

Χορογραφία: Daniel Lommel

Μουσική:

Gustav Mahler:  3η Συμφωνία, μέρος VI: «’Ο,τι μου λέει η Αγάπη» / 5η Συμφωνία, μέρος IV: Adagietto

Δημήτρης Μητρόπουλος: 10 Invenzioni για φωνή και πιάνο σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη / La Danse des Faunes, για κουαρτέτο εγχόρδων

Κοστούμια: Ανδρέας Κοντέλλης

Εκτέλεση κοστουμιών: Ελισάβετ Καπόγιαννη, Αικατερίνη Μαλάτου

 

Κρατήσεις θέσεων: Στο ταμείο του θεάτρου, τηλ. 210-5201684 (ώρες ταμείου) και στο τηλ. 6945-110377 (11πμ- 5μμ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: -
Σκηνοθεσία: -


Παίζουν: Δήμητρα Αντωνάκη, Έλενα Κέκου, Έλενα Κοντογόνη, Νάνσυ Νεράντζη, Αυγή Παναγιωτοπούλου, Αγγέλα Πατσέλη, Βιβή Σταμούλη, Αριάδνη Φιλιππάκη, Κώστας Παπαματθεάκης, Θανάσης Σολωμός

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b