MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πυξ Λαξ Reunion: “Αντίδραση στη μιζέρια των καιρών”

Τη δική τους απάντηση στη μιζέρια των καιρών θέλουν να δώσουν οι Πυξ Λαξ, οι οποίοι επανενώθηκαν μετά από 7 χρόνια και θα πραγματοποιήσουν περιοδεία αυτό το καλοκαίρι, με ορόσημο τη μεγάλη τους συναυλία στο ΟΑΚΑ στις 13 Ιουλίου.Κείμενο-Φωτό: Γιώργος Σμυρνής

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρεθήκαμε στο Terravibe την Τετάρτη, όπου παρακολουθήσαμε την τελευταία πρόβα του συγκροτήματος, η οποία, όπως είπαν οι υπεύθυνοι της Didi Music, της εταιρείας που έχει αναλάβει την οργάνωση των συναυλιών, ήταν μια επίδειξη σε μικρή κλίμακα του τι θα παρακολουθήσουμε στο ΟΑΚΑ.

Στη συνέντευξη τύπου ο Μπάμπης Στόκας δήλωσε ότι οι Πυξ Λαξ μαζεύτηκαν πάλι μετά από 7 χρόνια και περιμένουν να γίνει μια μεγάλη γιορτή.  Όπως ήταν λογικό, το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η μεγάλη απώλεια του Ξυδούς“Κρίμα που δεν είναι ο Μάνος εδώ να χαρεί μαζί μας“, δήλωσε ο Στόκας, ενώ ο Φίλιππος Πλιάτσικας δήλωσε ότι ο Ξυδούς είχε αγκαλιάσει τους Πυξ Λαξ ίσως και περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους. Παράλληλα, όταν ζητήθηκε από τους δύο Πυξ Λαξ να χαρακτηρίσουν τον Μάνο Ξυδούς, απάντησαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς έναν άνθρωπο και καλλιτέχνη που έζησε τόσο έντονα τη ζωή του, όπως ο Μάνος, είναι μέσα από τα τραγούδια του.

Η πιο συγκινητική στιγμή στη συναυλία που ακολούθησε ήταν όταν ο Ξυδούς από videowall τραγούδησε το σπαρακτικό “Εσύ εκεί”! Οι Πυξ Λαξ έπαιξαν με το γνωστό πάθος τους τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως το “Μοναξιά μου όλα”, “οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο”, “Έπαψες αγάπη να θυμίζεις”, “Πούλα με”, αποδεικνύοντας ότι όντως είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από τη διάλυση του συγκροτήματος το 2004.

Αυτό που περιμένουν πλέον είναι μια μεγάλη γιορτή με το κοινό, η οποία, όπως είπε στο τέλος της μίνι- συναυλίας ο Πλιάτσικας είναι η απάντηση των Πυξ-Λαξ στη μιζέρια των καιρών. Κι όπως έλεγαν όλοι, το μόνο στενάχωρο είναι ότι λείπει ο Μάνος Ξυδούς, ο οποίος περισσότερο από όλους ονειρευόταν αυτήν την επανένωση.

To πρόγραμμα των συναυλιών των Πυξ Λαξ

Εκτός από τη συναυλία της Αθήνας στο ΟΑΚΑ, στις 13 Ιουλίου, οι Πυξ Λαξ θα πραγματοποιήσουν και άλλες συναυλίες τέσσερις συναυλίες.

Συγκεκριμένα:

Ιωάννινα, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, θέατρο ΕΗΜ

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, Καυτατζόγλειο Στάδιο

Πάτρα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, Παγκρήτιο Στάδιο

{flv}107475{/flv}

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b